Emre Akbaba gidst Turkije naar epische comeback

Zweden verloor afgelopen donderdag in een vriendschappelijke wedstrijd met 2-0 in en van Oostenrijk, terwijl Turkije een dag later in zijn eerste Nations League-duel met 1-2 klop kreeg van Rusland. Het team van Lucescu kreeg toen voldoende kansen om een punt uit het vuur te slepen en ook voor Zweden deden de Turken in de eerste helft niet onder.

Toch nam de thuisploeg na 34 minuten voetballen de leiding voor eigen publiek. Sebastian Larsson stuurde Ludwig Augustinsson de diepte in, waarna de opgestoomde verdediger de bal met het hoofd in het strafschopgebied van Turkije bracht. Isaac Thelin zette vervolgens het hoofd tegen de bal, waarna de paal de Turken leek te redden. De spits kreeg echter een herkansing en schoot in de rebound alsnog de 1-0 tegen de touwen.

Vlak na rust wist Zweden zijn voordelige marge te verdubbelen. Mehmet Celik leed op eigen helft balverlies, waarna Claesson van grote afstand een uithaal produceerde die Sinan Bolat te machtig was. Turkije deed echter vrijwel onmiddellijk wat terug: Hakan Calhanoglu werd aan de linkerkant van het veld bereikt door Mehmet Topal, waarna de middenvelder van AC Milan met een schot in de verre hoek voor de aansluitingstreffer zorgde.

Het doelpunt bracht de Turken terug in de wedstrijd. Akbaba had halverwege de tweede helft de gelijkmaker op zijn voet, maar de middenvelder werd na een fraaie steekpass van Oguzhan Özyakup in kansrijke positie in de steek gelaten door een matige aanname. Vlak daarna redde Robin Olsen katachtig op een kopbal van Cenk Tosun, terwijl Marcus Berg aan de overzijde rakelings naast schoot. Turkije leek af te stevenen op een nederlaag, maar in de absolute slotfase wist Akbaba met twee doelpunten de comeback toch nog compleet te maken.