Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Engelse clubs betalen duizelingwekkend bedrag aan makelaarskantoren

Laatste update:

Manchester City, dat zich afgelopen zomer voor 118 miljoen euro verzekerde van de komst van Jack Grealish, is de absolute koploper als het gaat om makelaarskosten. De transfer van de buitenspeler maakte hem de negende duurste speler in de geschiedenis van de club. The Citizens waren tussen 2 februari 2021 en 31 januari 2022 liefst 41,2 miljoen euro kwijt aan de belangenbehartigers. Manchester United (34,1 miljoen) en Chelsea (33,2 miljoen) volgen op respectabele afstand.

Uit de cijfers van de Football Association blijkt dat de totale uitgaven van 321,1 miljoen euro een minimale stijging is ten opzichte van een jaar eerder, toen 320,9 miljoen euro werd uitgegeven. Destijds spande Chelsea nog de kroon. De club die het minst betaalde aan spelersmakelaars is Brentford FC. The Bees waren 4,1 miljoen euro kwijt. Ook Southampton (5,7 miljoen), Burnley (7 miljoen) en Brighton and Hove Albion (7,3 miljoen) gaven geen schrikbarende bedragen uit.

In de Championship stegen de uitgaven procentueel gezien een stuk harder. Op het tweede niveau werd in totaal 52,3 miljoen euro uitgegeven aan spelersmakelaars. Dat is een stijging ten opzichte van een jaar eerder, toen 48,1 miljoen euro werd betaald. Fulham droeg het meeste af aan makelaars. De club uit Londen betaalde in totaal 11,9 miljoen euro. Dat is ruim een verdubbeling ten opzichte van nummer twee West Bromwich Albion, dat 'slechts' 4,8 miljoen euro moest afrekenen.

The Times meldde eind vorig jaar dat de FIFA van plan is om de torenhoge commissies die topzaakwaarnemers als Mino Raiola opstrijken aan banden te leggen. De wereldvoetbalbond stelt per volgend seizoen een maximale commissie in van tien procent van de totale betaalde transfersom door een club. Raiola en Jonathan Barnett, een andere vooraanstaande voetbalagent, hebben aangegeven zich te beraden op juridische stappen, maar daar lijkt de FIFA niet van onder de indruk. Zaakwaarnemers hebben bij de bemiddeling van spelerstransfers op dit moment de vrijheid om de gevraagde commissie volledig naar eigen inzicht te bepalen.

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties