Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Engelse hekkensluiter geeft minstens 43 miljoen euro uit aan duo

Laatste update:

Sulemana komt over van Stade Rennes voor een vaste transfersom van 25 miljoen euro. De twintigjarige Ghanees kan de Franse clubs middels bonussen nog eens drie miljoen euro extra opleveren. Mogelijk hebben die bonussen ook te maken met handhaving in de Premier League. L'Équipe meldde vorige week nog dat PSV ook een bod van vijftien miljoen euro had uitgebracht op Sulemana, maar de Eindhovenaren bleken, mede door de interesse van Southampton, kansloos.

Sulemana maakte in de zomer van 2021 de overstap van FC Nordsjaelland naar Rennes, dat zo'n zeventien miljoen euro voor zijn diensten betaalde. De pijlsnelle vleugelaanvaller wimpelde daarmee destijds de verregaande belangstelling van Ajax af. In Frankrijk liet Sulemana maar zelden wat van zijn talent zien. In 47 wedstrijden voor Rennes was de rechtspoot slechts goed voor zes doelpunten en vier assists.

Onuachu
Ook Onuachu vervolgt zijn loopbaan bij Southampton. De 28-jarige Nigeriaan was de afgelopen jaren de zeer succesvolle aanvalsleider van KRC Genk, dat minstens achttien miljoen euro ontvangt voor zijn vertrek. Net als bij de transfer van Sulemana kan dat bedrag met drie miljoen euro oplopen vanwege mogelijke bonussen. Southampton hoopt met deze aanwinsten degradatie te voorkomen. De achterstand op nummer veertien bedraagt overigens maar drie punten, waardoor dat nog goed mogelijk is.

Voor Genk is het vertrek van Onuachu sportief gezien wel een aderlating. De zestienvoudig international van Nigeria speelde al sinds augustus 2019 voor de Belgische koploper, die destijds zes miljoen euro voor hem neerlegde bij FC Midtjylland. In 134 officiële wedstrijden voor Genk was Onuachu goed voor 85 doelpunten en tien assists. Zestien doelpunten daarvan maakte de fysiek sterke spits in dit seizoen, twee meer dan Royal Antwerp-spits Vincent Janssen. De Nederlander ziet daarmee zijn grootste concurrent voor de topscorerstitel in de Belgische Pro League vertrekken.

Gaan Sulemana en Onuachu Southampton helpen aan handhaving?

Meer nieuws

Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
6
Bondsvoorzitter KNVB uit frustratie: 'Van achterkamertjes is geen sprake'
2
Cruciale week voor Kuijt: om deze reden vertrekt hij mogelijk al bij Beerschot
15
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
Beuker schetst ideale Ajax-trainer: 'Louis van Gaal een fantastisch voorbeeld'
18
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties