Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Enorme chaos' na racistisch incident bij VV Emmen - JOS Watergraafsmeer

Laatste update:

De supporter van Emmen stelt dat een opgeheven middelvinger van Bossman de aanleiding was om hem 'Zwarte Piet' te noemen. De Ghanees-Nederlandse verdediger van JOS, die een verleden heeft bij Telstar en FC Oss, reageerde volgens de berichtgeving 'hevig gepikeerd en snelde helemaal uit het veld geslagen in de richting van de tribune'. "Wie heeft dat geroepen?", schreeuwde hij richting het publiek. Gevolgd door een handvol donkere spelers sprong de speler van de Amsterdamse club over de afrastering en zocht hij de man in kwestie op.

Vervolgens werd 'in een mum van tijd geknokt, geduwd en luidkeels geschreeuwd", bericht de krant. Bestuursleden van Emmen en andere bezoekers deden hun best om de gemoederen te bedaren, maar scheidsrechter Sven Spaan zag zich genoodzaakt een afkoelingsperiode in te lassen. Die duurde een kwartier; daarna werd nog een kwartier gevoetbald en bleven verdere ongeregeldheden uit. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De man uit het publiek verklaarde aan het bestuur van Emmen dat de scheldwoorden zomaar uit zijn mond waren gefloept en dat hij erg spijt had van zijn reactie. Tijdens de afkoelingsperiode verontschuldigde hij zich ook richting het elftal van JOS. Op last van voorzitter Peter Bouws moest hij echter onmiddellijk het sportpark verlaten. "Ik heb de man in kwestie tot aan zijn auto begeleid. We schamen ons als vereniging heel diep", maakt Bouws duidelijk.

Bestuurslid Gerry Hoff vertelt aan RTV Drenthe dat Emmen excuses heeft aangeboden bij JOS. "Wij zijn juist een club waar iedereen zichzelf mag zijn. We hebben allemaal spelers op deze vereniging met verschillende achtergronden. We hebben snel gehandeld, de excuses zijn geaccepteerd en de wedstrijd is uitgespeeld. Meer kun je als club niet doen." Het incident vindt uitgerekend plaats in het weekend waarin bij alle wedstrijden in het betaald voetbal een voetballoze minuut werd ingelast als statement tegen racisme.

Meer nieuws

De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
5
VZ Team van de Week: Steven Bergwijn blinkt eindelijk weer uit bij Ajax
25
Nijhuis onthult: 'Ik heb zelf gezorgd voor vrijspraak nadat ik rood uitdeelde'
9
VZ Kort: Jesse Marsch gaat als bondscoach naar het WK 2026
77
Liverpool geeft zege na blunder van Emi Martínez en goal van Gakpo tóch nog weg
25
FC Barcelona maakt geen fout en neemt plek twee over van Girona
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties