Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Epische avond in Kopenhagen: Denemarken komt ronde verder

Laatste update:

Het waren de Denen die sterker aan de wedstrijd begonnen, maar de eerste serieuze kans van de wedstrijd werd genoteerd door Rusland. In de achttiende speelminuut werd Aleksandr Golovin aangespeeld rond de middencirkel. De middenvelder van AS Monaco kreeg vervolgens de vrije doorgang richting het vijandige doel en hij omspeelde twee verdedigers, maar doelman Kasper Schmeichel stond op de juiste plek om het schot dat volgde te keren. Vervolgens deed Denemarken een duit in het zakje.

Na een half uur spelen legde Daniel Wass de bal op circa 25 meter van het vijandige doel breed op Pierre-Emile Höjbjerg. De middenvelder van Tottenham Hotspur had vanuit de tweede lijn een venijnig schot in huis, maar hij schoot rakelings naast de paal. Bij de volgende Deense doelpoging was het wel raak. Höjbjerg bezorgde het leer op de rand van het zestienmetergebied bij Mikkel Damsgaard, die ruimte maakte voor het schot en de bal met veel gevoel in de rechterkruising krulde: 0-1. Met zijn treffer zorgde Damsgaard voor een primeur, want hij werd de eerste in de 21ste eeuw geboren speler met een doelpunt op een EK.

Na een gelijkopgaande openingsfase in de tweede helft wist Denemarken de voorsprong in de 59ste minuut te verdubbelen. Yussuf Poulsen onderschepte een erbarmelijke terugspeelbal van Roman Zobnin, waardoor de aanvaller van RB Leipzig alleen op doelman Matvey Safonov afliep en op overtuigende wijze de 0-2 binnenschoot. Tien minuten later verstoorden de Russen het feest van Denemarken.

Vanaf de linkerkant van het strafschopgebied vond Vyacheslav Karavaev in de doelmond Alexander Sobolev, die een lichte duw in de rug kreeg van Jannik Vestergaard. Reden genoeg voor arbiter Clément Turpin om een strafschop toe te kennen. Ondanks de hevige protesten van de Denen rectificeerde de videoscheidsrechter de omstreden beslissing niet. Artem Dzyuba ging achter de bal staan en benutte de buitenkans op overtuigende wijze: 1-2.

Na de tegentreffer besloot Denemarken de duimschroeven verder aan te draaien. De aanvalslust leverde het gewenste resultaat op, want in een tijdsbestek van drie minuten sloeg men tweemaal toe. In de 79ste minuut kreeg Andreas Christensen het leer net buiten de zestien voor zijn voeten. De centrumverdediger twijfelde geen moment en zorgde met een voltreffer voor de 1-3. Uiteindelijk werd het slotakkoord gespeeld door Joakim Maehle, die vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-4 eindstand op het scorebord zette.

Nr.TeamMWGVP
1België33009
2Denemarken31023
3Finland31023
4Rusland31023

Meer nieuws

Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
17
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
4
'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
25
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Sam Beukema én Joshua Zirkzee kunnen absolute droomtransfers maken
16

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties