Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Er was veel frustratie, ze voelden zich ondergewaardeerd bij Ajax'

Laatste update:

"Er sluimerde al wat op de achtergrond. De spelers van Ajax hadden enorme successen gehad bij hun club, maar er was veel frustratie over hun contracten. Die frustratie kwam tijdens het EK naar boven", vertelt Hiddink. Davids begon onder de oefenmeester in de basis, maar zette de voormalig international bij de wedstrijd tegen Zwitserland op de bank. Nadat een foto in De Volkskrant suggereerde dat huidskleur een probleem was binnen de selectie, ging het verder bergafwaarts.

How sport reacted to the George Floyd protests

"Er werd gesuggereerd dat het een probleem was over huidskleur, maar dat was helemaal niet aan de hand", vervolgt Hiddink zijn relaas. "Het probleem ging over de contracten die die jongens bij Ajax hadden. Ze voelden zich ondergewaardeerd. Je merkte wel dat de donkere jongens een dominante houding hadden, zelf had ik daar geen moeite mee. Andere spelers misschien wel, de manier waarop ze dat geuit hebben was jammer."

Hugo Borst gaat maandagochtend in zijn column voor het Algemeen Dagblad ook in op het verhaal van Davids in NRC. Volgens de journalist werd Davids, samen met andere donkere spelers van Ajax, 'lelijk onderbetaald' bij de club. "Het zweemde rond 1995 niet naar racisme rond stadion De Meer, het wás racisme", zo stelt Borst vast.

"Edgar nam meedogenloos wraak op penningmeester Arie van Os: transfervrij zocht hij zijn heil bij AC Milan en beleefde een schitterende loopbaan, sportief en financieel." De columnist prijst Davids, omdat de oud-middenvelder op genuanceerde en doordachte wijze zijn mening geeft in het huidige racismedebat. "Het indrukwekkende van Edgar Davids is: hij schreeuwt niet. Zijn toon is beschaafd maar heel dwingend. Davids zegt: Dit is geen hype, we gaan all the way."

Meer nieuws

Erik ten Hag ziet absolute grootverdiener vertrekken bij Manchester United
34
VZ Kort: Willem II stunt met terughalen beste voetbaldirecteur van België
77
'Ajax kan Georges Mikautadze ruilen voor Nederlandse aanvaller'
56
'Chelsea wil topclubs aftroeven met bod van 65 miljoen euro op wonderkind (17)'
18
Voormalig Feyenoorder Edgar Ié reageert op bizar gerucht over 'verwisseling'
4
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties