Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Er wordt bij Vitesse gescholden, geblowd, er zijn racistische uitingen...'

Laatste update:

De thuiswedstrijd tegen FC Twente stond in het teken van de herdenking van de Slag om Arnhem. Tijdens het jaarlijkse Airborne-duel werd in de 75ste minuut een staande ovatie gegeven door het publiek in Arnhem. Vitesse-fan Frank, die zijn achternaam tegen de Gelderlander niet wil noemen uit angst voor represailles, hield minder leuke ervaringen over aan de wedstrijd. "Ik ben gewend mensen aan te spreken op hun gedrag. Maar daar ben ik na de laatste wedstrijden van Vitesse mee gestopt. Te gevaarlijk."

De sfeer op de Zuid-tribune, de plek waar de harde kern van Vitesse-aanhangers zit, bereikte tijdens de thuisnederlaag tegen FC Twente volgens Frank een 'triest dieptepunt'. "Tot drie keer toe brak een vechtpartij uit. Kinderen moesten de tribune af om niet in het gedrang te komen. Mijn maat had zijn dochters bij zich. Ik denk niet dat we die meiden ooit nog terugzien." De Vitesse-fan was niet de enige met slechte ervaringen op de Zuid-tribune. Na de wedstrijd spraken meerdere supporters hun afschuw uit over de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd.

Voor Frank is het plezier van het bezoeken van een wedstrijd hem vergaan. Zo werd hij naar eigen zeggen uitgescholden, kreeg hij bierdouches over zich heen en stonken zijn kleren naar de rook. "Er wordt gescholden met ziektes en in toenemende mate openlijk gerookt en geblowd. Racistische uitingen in allerlei bewoordingen." De supporter heeft zijn negatieve ervaringen gemaild in een brief aan de fanservice van Vitesse.

De leiding van Vitesse heeft inmiddels schriftelijk gereageerd op de constateringen van zijn supporter. "Het moge duidelijk zijn dat genoemde misdragingen niet thuishoren in het stadion. Vitesse zijnde zetten wij alles in het werk om ervoor te zorgen dat er geen wanordelijkheden plaatsvinden op de tribune. Wij willen een club zijn waar iedereen zich welkom, thuis, prettig en veilig voelt." Vitesse staat open voor een gesprek met Frank, iets waar de trouwe fan zeker niet onwelwillend tegenover staat. "Als de toestand op de Zuid-tribune op deze manier door blijft gaan, heb ik er geen zin meer in."

Meer nieuws

Eljero Elia gaat op Instagram de confrontatie aan met Jan Joost van Gangelen
1
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
6
Opvallend PSV-shirt lekt uit: 'Verreweg het lelijkste uitshirt ooit uitgebracht'
30
Bizarre beelden uit Frankrijk: spelers gooien met vuurwerk richting eigen fans
9
Van der Gijp brengt treurig nieuws over Overmars: 'Totaal de oude niet meer'
26
Live meepraten in de Premier League: Arsenal - AFC Bournemouth
120

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties