Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Er zijn maar weinig clubs op de wereld groter dan Galatasaray'

Laatste update:

Door QASIM HAKIM

Met het tweeluik tegen de Duitsers in februari, en eerst in januari het toernooi om de Afrika Cup namens Marokko, kan het jaar 2013 sportief gezien niet mooier beginnen voor de in Naarden geboren Marokkaan. Sinds dit seizoen is Amrabat speler van Galatasaray. Eindelijk. De populairste club van Turkije had al geruime tijd belangstelling voor de fysiek sterke vleugelaanvaller. Zijn vorige werkgever Kayserispor lag echter lange tijd dwars. En toen de huidige nummer vijftien van de Turkije eindelijk overstag ging wilde PSV nog een voet dwars zetten. De lichtstedelingen, waar Amrabat van 2008 tot en met 2011 speelde, eisten een deel van de transfersom, maar ook dat obstakel werd uiteindelijk uit de weg geruimd.

"Ik was ontzettend opgelucht, omdat de transfer naar Galatasaray niet van een leien dakje ging. Kayserispor werkte niet mee en dat was het begin van een moeilijke periode voor mij. Uiteindelijk is de overgang naar Galatasaray er gelukkig toch van gekomen. Dat betekende heel veel voor mij, want ik heb bewust een stap terug gezet (van PSV naar Kayseripor, red.) om daarna twee stappen vooruit te kunnen maken. Met Galatasaray heb ik dat doel bereikt. Een topclub. Ik ben vorig jaar bij PSV met een dubbel gevoel vertrokken naar Kayserispor, omdat ik in Eindhoven niet het maximale eruit heb kunnen halen. Daarom is het voor mij een persoonlijke overwinning dat ik nu bij deze prachtige en grote club ben terecht gekomen", stelt Amrabat die tijdens zijn periode in Kayseri al tegen Galatasaray speelde. "Dat was voor mij iedere keer opnieuw een schitterende ervaring. Ik bleef beseffen wat voor indrukwekkende club Galatasaray is. Dat hoef je aan de echte voetbalkenners overigens niet uit te leggen. Galatasaray is een begrip en dat merk je niet alleen aan de geweldige supportersschare, maar ook aan de organisatie binnen de club. Van het commerciële tot het technische vlak. Alles is ontzettend professioneel opgezet. Dit heeft tot nu toe zelfs mijn verwachtingen overtroffen."

Amrabat is vol lof over de fans. Dat heeft alles te maken met zijn aankomst in Istanboel en het daaropvolgende ontvangst van de mensen die de recordkampioen van Turkije, in de metropool zelf, een warm hart toedragen. "Bij mijn aankomst was het ontvangst overweldigend, een fragment uit een jongensboek. Ik wist even niet wat mij overkwam. Toen ik op het vliegveld door de douanepost liep werd ik overmand door cameraploegen, journalisten met microfoons, flitsende fototoestellen en schreeuwende supporters die mij toezongen en aanraakten. Dat laatste ging overigens gepaard met veel respect. Dit was allemaal live op televisie te zien in Turkije. Ik was echt onder de indruk en keek er meteen naar uit om wat te betekenen voor deze mensen. Ze zijn ontzettend fanatiek als het om hun favoriete club gaat. Bij de club ben ik vervolgens ook weer erg hartelijk ontvangen. Galatasaray is weliswaar een grote club, maar ook erg warm. Fatih Terim, onze coach, sprak meteen het vertrouwen in mij uit en iedere medewerker van de club stond meteen voor mij klaar. Evenals de spelers van de selectie. Ik werd meteen onderdeel van de groep. Het kenmerkt ook de kracht van dit Galatasaray. Het is een hecht team.'' Dat heeft ervoor gezorgd dat de huidige landskampioen de winterstop ingaat als koploper en in de Champions League ook nog altijd erbij is. Het verschil met nummer twee Besiktas bedraagt slechts drie punten. Fenerbahce heeft zes punten minder, maar Amrabat ziet de club van Dirk Kuyt wel nog altijd als een belangrijke gegadigde voor de landstitel.

"Voorafgaand aan het seizoen, en nog steeds, waren zowel Galatasaray als Fenerbahce titelfavoriet. Fenerbahce heeft veel spelers gekocht en is daardoor een belangrijke kandidaat, terwijl Galatasaray de kampioen is van 2012. En ook wij hebben laten blijken dat we een zeer goede selectie hebben. De stempel van kampioenskandidaat is voor beide ploegen dus niet meer dan een logische zaak. De Turkse liga is een sterke competitie en er zijn zeker meer clubs, zoals Besiktas, die een rol van betekenis gaan spelen. Dit maakt de competitie leuk en attractief. Het niveau van de Turkse competitie is erg hoog en dit betekent dat er binnen een wedstrijd geen moment van verzaking mag plaatsvinden. Er wordt een hoog baltempo gehanteerd en iedere Turkse club heeft een collectief dat vol overgave speelt. We moeten continu geconcentreerd blijven en de kansen benutten die we krijgen. Anders wordt het een moeilijk verhaal. De Süper Lig is totaal niet te vergelijken met de Eredivisie, want daarin krijg je de tijd en de mogelijkheid om te voetballen. Hier niet, dus je speelt meer op je gevoel en je moet snel beslissingen nemen. Veel grote voetballers die het vervolgens in de rest van Europa hebben gered hadden het in Turkije moeilijk. Een voorbeeld daarvan is Franck Ribéry, die nu bij Bayern een speler van wereldformaat is. Ribéry heeft bij Galatsaray geen potten weten te breken en dan heb je het over een voetballer met een aparte status. Dit kenmerkt de manier van spelen en het niveau van het Turkse voetbal.''

Op het Europese vlak heeft Galatasaray de tegenstanders van absolute wereldklasse, zoals het Bayern van Ribéry, weten te ontlopen en met Schalke een gelijkwaardige opponent getroffen in de achtste finales van het miljoenenbal. "Het is een mooie loting en zeker hoopvol. Schalke is een grote club en heeft veel grote spelers in de selectie rondlopen. Wij als groep zien wel kansen om de volgende ronde te bereiken. Het wordt zeker een zware klus. De fans van Galatasaray reageren trouwens geweldig. Het zijn opportunisten en natuurlijk zijn zij ervan overtuigd dat wij de volgende ronde gaan halen ten koste van Schalke. Aan hen zal het zeker niet liggen, want de sfeer die zij in een stadion teweeg brengen, zowel thuis als uit, heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Ik vind het persoonlijk ook erg leuk om tegen mijn goede vriend Afellay te spelen. Met Ibi heb ik een leuke tijd heb gehad bij PSV.''

Amrabat is nog altijd pas 25 jaar en blijft ambitieus ondanks de toptransfer die hij afgelopen zomer maakte. "Ik ben ervan overtuigd dat er op de wereld geen enkele voetballer is die niet het doel heeft om stappen te blijven maken. Ik ben dan ook geen uitzondering en natuurlijk wil ik altijd hogerop. Het is vrij simpel: ik investeer erg veel in mezelf om een nog completere en betere voetballer te worden. Het willen maken van stappen is iets anders dan het verwachten van stappen die je gaat maken. In verwachtingen schuilen teleurstellingen, dus moet ik mezelf wel willen verbeteren. Je moet dan ook zeker van het spel blijven houden, want plezier is een belangrijke drijfveer. Ik hoop als voetballer en liefhebber te blijven groeien. Als dit mij bij Galatasaray houdt dan heb ik daar zeer zeker vrede mee. Ik heb met mijn eigen ogen gezien dat er maar weinig clubs op de wereld groter zijn dan Galatasaray."

Afrika Cup
Amrabat neemt met Marokko deel aan de Afrika Cup die van 19 januari tot en met 10 februari wordt gehouden in Zuid-Afrika. Op de openingsdag speelt de aanvaller meteen met zijn land tegen Angola. Verder is Marokko bij gastland Zuid-Afrika en Kaapverdië in Groep A ingedeeld. Amrabat was ook afgelopen zomer actief tijdens de Olympische Spelen met Marokko Onder-23 als dispensatiespeler. Dat liep uit op een teleurstelling. Marokko speelde twee keer gelijk tegen Honduras en Spanje, en verloor van Japan. "We willen absoluut de groepsfase overleven. Dat is minimaal de doelstelling. Vervolgens moeten we een gunstige loting krijgen en groeien in het toernooi. Ik kan moeilijk inschatten of we in staat zijn om goud te pakken. Wat ik wel weet is dat Ivoorkust de absolute topfavoriet is."

Meer nieuws

Stem op de Gouden Schilden 2023/24 en win een geheel verzorgde trip naar Wembley
0
Thijs Dallinga tekent met fraaie kopbal voor competitietreffer nummer dertien
0
HSV verpest promotiefeest van aartsrivaal St. Pauli door goal in minuut 85
10
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
21
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
2
De stemmen zijn geteld: winnaars Bronzen Schilden van de vierde periode bekend
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties