Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Eredivisie begint komend seizoen met wedstrijden op nieuwe speeldag

Laatste update:

De start van de nieuwe jaargang staat gepland voor half september. Zolang er geen toeschouwers toegelaten mogen worden, zullen iedere speelronde twee wedstrijden op vrijdagavond plaatsvinden, om 18.30 uur en 20.45 uur. Op zaterdagavond om 18.30 uur en 21.00 uur volgen weer twee duels, waarna de zondag plaats biedt aan vier wedstrijden (12.15 uur, 14.30 uur, 16.45 uur en 20.00 uur). Voor het negende duel in de speelronde wordt uitgeweken naar maandagavond om 20.00 uur.

De speeltijden in de Eredivisie in het seizoen 2020/21

Wanneer weer begonnen kan worden met publiek toelaten bij duels, zal de maandagavond worden geschrapt als speeldag. Op dat moment keert de Eredivisie terug naar de vertrouwde starttijden van afgelopen seizoen. Zo wordt dan slechts één wedstrijd afgewerkt op vrijdagavond (19.45 uur), terwijl op zaterdag twee keer twee duels gelijktijdig starten. Op zondag blijft het tijdstip van 20.00 uur, dat onder stadionbezoekers niet geliefd is, staan. "De Keuken Kampioen Divisie-clubs gaan doordeweeks spelen. Op unieke tijdstippen: op dinsdag, woensdag en donderdag", aldus Woerts.

In het afgebroken seizoen 2019/20 werden sporadisch voor het eerst wedstrijden op zondag om 20.00 uur afgewerkt. Het Supporterscollectief Nederland en de diverse individuele supportersgroeperingen zijn daar fel tegenstander van en wilden het tijdstip uit het nieuwe schema halen, vooral vanwege het late tijdstip aan het einde van het weekeinde. De Eredivisie CV houdt echter voet bij stuk en laat de aanvangstijd staan.

Meer nieuws

Liverpool geeft zege na blunder van Emi Martínez en goal van Gakpo tóch nog weg
19
FC Barcelona maakt geen fout en neemt plek twee over van Girona
5
Wesley Sneijder overtuigt KNVB en loopt vanaf komend seizoen mee bij club
14
Sergio Ramos voert serieuze gesprekken en lijkt deze zomer stap te maken
4
Overtuigend NAC Breda bezorgt Roda JC nieuwe dreun in duel met 2 prachtgoals
13
Bram van Polen verschijnt op foto en vervolgt carrière bij nieuwe club
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties