Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Eredivisie doet kunstgras definitief in de ban; minder inkomsten voor topclubs

Laatste update:

Het hing al een tijdje in de lucht, maar maandag is er definitief besloten dat clubs in de Eredivisie vanaf het seizoen 2025/26 alleen nog maar op natuurgras of een hybride grasmat mogen voetballen. In Nederland was Heracles Almelo de eerste profclub die over ging op kunstgras, in 2003. Het is geen toeval dat er na de degradatie van die club naar de Keuken Kampioen Divisie stappen worden gezet om het kunstgras uit te bannen, aangezien Heracles de afgelopen jaren vaak een veto uitsprak. Na de club uit Almelo volgden veel andere clubs, meestal om kosten te besparen, maar daar komt dus een einde aan.

Er is ook besloten dat de verdeling van de inkomsten uit mediagelden aangepast wordt. Er komt een nieuwe 'verdeelsleutel', zo valt er te lezen, waardoor er meer evenredigheid van de gelden moet komen. Daardoor wordt de competitive balance versterkt. Het zal erop neerkomen dat het gat tussen clubs als Ajax, PSV en Feyenoord en de kleinere clubs in de Eredivisie verkleind wordt. Ook is besloten dat de solidariteitsinkomsten van de UEFA, die naar Nederlandse clubs gaan die geen Europees voetbal halen, aan Keuken Kampioen Divisie-clubs wordt gegeven ter ondersteuning van de jeugdopleiding.

In het statement van de Eredivisie CV wordt ook bevestigd dat er nog geen overeenstemming is over een nieuw media-contract. ESPN hoopt de rechten voor het mogen uitzenden van het Nederlandse betaalde voetbal langer in bezit te houden, maar heeft concurrentie gekregen van een groep tv-aanbieders. De clubs moeten nog een beslissing maken over de twee aanbiedingen en hebben dat voorlopig voor zich uit geschoven. De huidige deal van ESPN loopt tot en met 2025.

Meer nieuws

VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
31
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
11
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
30
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties