Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kunnen door bij totale lockdown'

Laatste update:

Het kabinet wil eerst de effecten van het maatregelenpakket van 13 oktober afwachten. "We hebben nu even tijd nodig om te zien of er sprake is van een daling. Dat verwachten we op z'n vroegst begin volgende week te zien", zei minister De Jonge vrijdag na afloop van een extra ingelaste ministerraad. Alle competitiesport werd bij de verscherping van de maatregelen eerder deze maand stilgelegd, maar het betaald voetbal mocht wel door van het kabinet. "Zelfs bij een totale lockdown zou de voetbalbubbel door kunnen gaan", zo benadrukt Bluyssen zaterdag in De Telegraaf.

"Spelen zonder publiek en trainen onder controle kunnen we ook in een totale lockdown doen. Daar zijn we echt klaar voor. We zullen dan wellicht het binnen zijn nog meer beperken bij de clubs door iedereen thuis te laten douchen en eten, maar verder is alles aanwezig om door te gaan", benadrukt de manager competitiezaken in het dagblad. Bluyssen stelt dat medische begeleiding optimaal is en dat het voortdurende testen ervoor zorgt dat er meteen kan worden ingegrepen. "Door al die maatregelen twijfel ik er niet aan, dat het superveilig is om door te voetballen. Maar dat is niet het enige. In zo'n situatie zou iedereen nog meer dan nu het geval is thuis moeten zitten."

"Wij zijn als betaald voetbal bij machte om een grote groep mensen, een groep van 4,3 miljoen voetbalfans, nog wat te geven om over te praten en plezier mee te hebben. Dat is óók de functie van het voetbal. Daarmee zijn we een klein onderdeeltje van perspectief en vertier dat nog wel kan." Bluyssen schrikt niet van wat er momenteel allemaal gebeurt in het betaald voetbal met de grote uitbraken bij onder andere NAC en AZ. "Dit zit volledig in het scenario zoals wij dat deze zomer hadden bedacht. Het virus is gewoon niet te stoppen. De clubs hebben het wel goed voor elkaar. Daar is echt de scherpte om het goed te organiseren."

Om het uitspelen van de competities mogelijk te maken, zullen er dit seizoen flinke concessies moeten worden gedaan. "Aan alle normale sportieve uitgangspunten, waar wij altijd het hardst om riepen, hebben we concessies moeten doen om maar te zorgen dat we kunnen blijven voetballen." Het is binnen de KNVB een missie om dit seizoen de schalen van de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de Vrouwen Eredivisie in april of mei uit te reiken. "Zal dat dan zijn met een normaal competitieverloop? Als je het vergelijkt met andere jaren niet, maar bekeken vanuit het huidige perspectief wel. En dat is het maximaal haalbare."

Zondag en maandag komen het kabinet en deskundigen bij elkaar om de laatste cijfers in perspectief te plaatsen. Met betrekking tot een tweede lockdown benadrukt De Jonge vrijdag dat het een scenario is dat op tafel ligt. Hij snapt de zorgen van mensen die vragen om strengere maatregelen, maar het kabinet lijkt toch echt eerst de effecten van het laatste maatregelenpakket te willen afwachten. "Ik kan me de zorgen heel goed voorstellen, die zorgen zijn ook de onze. Maar voor aanvullende maatregelen, zullen we echt eerst de cijfers moeten afwachten." Het kabinet maakt maandag bekend of er dinsdag een nieuwe persconferentie komt.

Meer nieuws

PSV'er Johan Bakayoko ziet alleen Jude Bellingham en Florian Wirtz voor zich
0
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Nachtmerrie voor Lucas Hernández: streep door EK en restant 2024
4
Vitesse haalt enkele uren na start crowdfundingsactie helft van streefbedrag op
17
Primeur in Duitsland: eerste vrouwelijke hoofdcoach in profcompetitie mannen
8
Vinícius spreekt na magische CL-avond bewondering uit voor collega-aanvaller
4

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties