Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Eredivisie en KKD kritisch op harde maatregelen: 'Er is geen enkel bewijs'

Laatste update:

Er was de afgelopen week kritiek vanuit de samenleving op het ongedisciplineerde gedrag van bepaalde supportersgroepen, maar afgelopen weekend hield de overgrote meerderheid van de supporters in de stadions zich aan de geldende maatregelen. Toch besloot de regering tot een verbod op publiek. "Dit treft ook het betaalde voetbal hard, keihard", aldus het persbericht. "Maar kennelijk is dit nodig. Veiligheid en gezondheid boven alles. Bij geen enkel (sport)evenement mag nu nog publiek aanwezig zijn de komende drie weken."

Het betaald voetbal is van mening dat het besmettingsgevaar in stadions klein is. "Het voetbal heeft er echt alles aan gedaan en fors geïnvesteerd om een veilige situatie in stadions te creëren. Wij menen ook dat dat heel goed gelukt is en onderzoek wijst dit ook uit. We zijn hiervoor overladen door complimenten door lokale overheden. Desalniettemin kiest Den Haag nu voor deze maatregelen. Dit hebben wij te accepteren. Helaas. Het voetbal pakt zijn verantwoordelijkheid."

Door het gemis van de supporters lopen de financiële zorgen van de profvoetbalclubs in Nederland verder op. "Het moeten spelen zonder publiek maakt natuurlijk wel dat de roep om steun uit Den Haag nog harder en luider wordt. Dat zal het kabinet ook begrijpen. Zoals ze dat eerder ook al deden." Eerder deed het betaald voetbal een beroep op overheidssteun, al werd een algemeen noodpakket door de regering afgewezen.

Verder roept het betaald voetbal mensen op om zich aan de maatregelen te houden. "We gaan er vanuit dat als een ieder zich aan de nieuwe maatregelen houdt, wij weer zo snel mogelijk met publiek kunnen spelen. En weer direct op het niveau waar we nu ook op zitten. Anders is de schade voor het voetbal en de overige sport in Nederland niet te overzien."

Meer nieuws

Zinderend slot en afgekeurde goal bezorgen Club Brugge negentiende landstitel
23
Live meepraten in de LaLiga: Sevilla - FC Barcelona
7
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die maandag kans maken
15
Galatasaray kroont zich mede dankzij beauty van Icardi tot kampioen van Turkije
42
Finale play-offs wordt gestaakt door krankzinnig vuurwerkgevecht tussen vakken
68
Live meepraten in de Serie A: Hellas Verona - Inter
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties