Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Bizarre situatie op EK: twee landen kunnen met salonremise naar volgende ronde

Laatste update:

Slowakije en Roemenië zijn met een 0-0 (of 1-1) salonremise allebei honderd procent verzekerd van een plek in de volgende ronde. Een dag voor de wedstrijd spraken beide landen tegen dat ze tijdens hun onderlinge laatste groepsduel op een gelijkspel gaan spelen.

Een remise betekent dat beide ploegen doorstoten naar de achtste finales, ongeacht het resultaat bij de andere wedstrijd uit de poule tussen België en Oekraïne. Met een gelijkspel zouden Roemenië en Slowakije een punt meer hebben dan de twee slechtste nummers drie uit de groepsfase.

In Groep E hebben België, Slowakije, Oekraïne en Roemenië na twee groepswedstrijden allemaal drie punten. De Roemenen gaan met het beste doelsaldo momenteel aan kop. België staat op basis van doelsaldo tweede, Slowakije derde en Oekraïne laatste.

Francesco Calzona, de bondscoach van Slowakije, wilde niks weten van een salonremise. "Wij zijn professionals", zei hij tijdens de voorbereidende persconferentie. "We weten dat een gelijkspel ons naar de volgende ronde kan helpen, maar dat betekent niets."

"Niemand heeft ons tot nu toe iets gratis gegeven op dit EK", vervolgde Calzona. "We gaan met grote overtuiging de wedstrijd van morgen in. Als we eindigen met een gelijkspel en kwalificatie, dan is dat prima."

Ook de bondscoach van Roemenië, Edi Iordanescu, sprak zich stellig uit tegen een salonremise. "We spelen voor de eerste plaats, voor de groepszege. We zullen elke seconde alles geven, zoals we eerder ook hebben gedaan. Een gelijkspel tegen Slowakije is inderdaad voldoende voor ons. We zijn blij als het zo eindigt."

Oekraïne hoopt dat Slowakije en Roemenië het uiteindelijk niet op een akkoordje gooien. Als die twee landen gelijkspelen en Oekraïne verliest van België, zijn ze altijd uitgeschakeld.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Live meepraten op de Copa América: Paraguay - Brazilië
1
Johan Derksen wijst naar één man bij Oranje: 'Zwak en onprofessioneel'
9
UEFA velt oordeel over geldigheid van afgekeurd doelpunt Xavi Simons
48
In de wandelgangen: Heerenveen opent jacht op felbegeerde KKD-smaakmaker
0
Ajax wil groot talent van Bayern München naar Amsterdam halen
33
Uitspraak van Nathan Aké valt volledig verkeerd bij ESPN: 'Als dit waar is...'
18

Meer sportnieuws

Reacties