Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Eriksen: 'Bergkamp is interessant en wordt enorm gerespecteerd'

Laatste update:

"Ik begon al vroeg met voetballen. Ik was twee jaar en negen of tien maanden. Mijn buurjongen was vijf of zes jaar oud en speelde bij het team Middelfart G&BK, dus ik ging daar ook naartoe. Het ging in mijn familie altijd over voetbal. Mijn zusje speelt op een hoog niveau, mijn moeder werkte in een kruidenierswinkel en voetbalde, terwijl mijn vader een autoverkoper was en bijna het profvoetbal haalde. Vanaf begin af aan heb ik eigenlijk alleen maar gevoetbald", aldus Eriksen in gesprek met de Daily Mail.

"Ik speelde af en toe badminton, maar het was eigenlijk alleen voetbal. Mijn vader was tot mijn dertiende mijn coach, want hij was de trainer van Odense BK. Eigenlijk voelde dat dus als thuiskomen. Het waren vaak lange en zware dagen, want mijn vader wist hoe hij mij moest prikkelen en boos moest maken. Hij kon mij boos en soms verdrietig maken. Ik wist het als ik slecht had gespeeld, maar mijn vader wreef het er in de auto altijd nog even in. Hij ging maar door. De volgende dag was het altijd weer goed. Hij zette me aan het denken."

Op zijn veertiende werkte Eriksen een proefperiode af bij Chelsea en niet veel later mocht hij zich ook drie dagen op het trainingsveld van Barcelona laten zien. "Met Barcelona speelden we tegen de nationale ploeg van Catalonië. Ik heb de bal in negentig minuten drie keer aangeraakt. Werkelijk. Ik rende rond en fluisterde steeds: 'hier sta ik, speel naar mij'. Dan rende ik naar de andere kant en deed ik hetzelfde. Ook niet? Oké, de andere kant dan weer. Dat hield ik negentig minuten vol", gaat de Deen verder.

"Ik snapte het gewoon niet. De training ging goed, maar in de wedstrijd zou ik de bal gewoon niet krijgen. Ik moest leren om agressiever te zijn in balbezit en moest de bal echt opeisen." Eriksen tekende geen contract in Londen of Barcelona en tekende in oktober 2008 op zijn zestiende een contract bij Ajax, waar hij ging samenwerken met onder anderen Dennis Bergkamp en Wim Jonk. "Bergkamp heeft zo'n fenomenaal balgevoel. Toen hij meedeed in de positiespelletjes bij het eerste elftal, leed hij geloof ik niet één keer balverlies. Soms was dat best irritant."

"Hij is ook erg interessant. Hij is rustig, maar als hij spreekt, dan luistert en leert iedereen. Dan merk je hoe enorm hij gerespecteerd wordt", aldus Eriksen, die uiteindelijk 163 wedstrijden in het eerste van de Amsterdammers speelde en daarin goed was voor 32 doelpunten en 66 assists. In dienst van Tottenham staat hij nu op 25 treffers en 24 assists in precies honderd officiële optredens. The Spurs staan na veertien speelronden op de vijfde plaats en hopen in ieder geval bij de eerste vier te eindigen.

"De afgelopen jaren is hier veel veranderd. Toen we eerder tegen grote ploegen speelden en achter kwamen, dan had het makkelijk 5-0 kunnen worden. Soms dachten we echt: oh nee. Maar kijk nu eens!", aldus Eriksen, die onder meer verwijst naar het gelijkspel met regerend kampioen Chelsea van afgelopen zondag. Tottenham neemt het zaterdagmiddag op tegen West Bromwich Albion en gaat op bezoek op The Hawthorns. De kans is groot dat Eriksen, 56-voudig A-international van zijn land, weer in de basis staat bij de Londenaren.

-
Is Tottenham Hotspur het plafond voor Christian Eriksen?

Meer nieuws

FC Barcelona heeft belangrijke plek twee voor het grijpen na nederlaag Girona
2
Op hol geslagen Bentancur moet door ploeggenoot bij zinnen worden gebracht
6
Real Madrid voert show op in Bernabéu; Ancelotti staat voor keepersdilemma
21
ADO doet goede zaken in KKD-play-offs met verdiende zege op De Graafschap
6
Tijjani Babangida verliest na broer Ibrahim ook zoon Fadil (1) na auto-ongeluk
6
Manchester City kan het karwei zondag afmaken dankzij heldenrol Ortega
131

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties