Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Erling Braut Haaland had aanvankelijk zinnen gezet op transfer naar Ajax'

Laatste update:

Aanvankelijk wilde Haaland Noorwegen naar verluidt graag verlaten voor de Eredivisie en Ajax in het bijzonder. Red Bull Salzburg overtuigde de spits echter met hun sportieve project en hadden bovendien geen probleem met de vijf miljoen die Molde FK op dat moment vroeg, in tegenstelling tot veel andere clubs. Haaland werd ook aangeboden bij verschillende Belgische clubs, onder wie Anderlecht, Club Brugge en KRC Genk, maar zij schrokken van de vraagprijs voor de spits die op dat moment nog erg jong was en pas anderhalf jaar ervaring had in het profvoetbal.

De duizelingwekkende statistieken van Dortmund aanwinst Erling Haaland

Haaland zette begin 2019 zijn handtekening onder een contract bij Red Bull Salzburg, dat uiteindelijk maar een jaar van zijn diensten gebruik heeft kunnen maken. Met totaal 29 doelpunten in 27 wedstrijden speelde de jonge spits zich in de kijker, waardoor er afgelopen tijd een transferstrijd rond hem losbarstte. Borussia Dortmund troefde onder meer RB Leipzig, Manchester United, en Juventus af. Vooral de stap naar RB Leipzig leek door de nauwe banden met Red Bull Salzburg voor de hand te liggen.

"In situaties waar ook internationale topclubs meebieden kan het zijn dat wij niet kunnen meekomen. We hebben het maximale geboden en alles eraan gedaan om hem te overtuigen. Maar wij hebben ook budgetten en een limiet", legt Markus Krösche, sportief directeur van RB Leipzig, het mislopen van Haaland uit in gesprek met BILD. "Het is ook belangrijk om een bepaalde salarisstructuur in stand te houden."

RB Leipzig kon Haaland tevens geen basisplaats verzekeren. "Met Timo Werner, Yussuf Poulsen, Matheus Cunha en Patrik Schick bestaat er de nodige concurrentie, Haaland had met hen moeten strijden om een plaats. Andere clubs hebben misschien meer plaats in de voorhoede", stelt Krösche. Bovendien wilde Haaland volgens hem per se in januari al een transfer maken. "Dat maakte de situatie voor ons totaal anders. Uiteindelijk belde zijn zaakwaarnemer Mino Raiola mij op om te vertellen dat Erling voor een andere club gekozen had."

Snap jij dat clubs een jaar geleden schrokken van de vraagprijs voor Erling Braut Haaland?

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
3
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
15
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
53
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties