Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Erling Braut Haaland was een kleine jongen, we lachten hem vierkant uit'

Laatste update:

Het Noorse Molde nam Haaland begin 2017 als zeventienjarig talent over van Bryne FK, dat net naar het derde Noorse niveau was gedegradeerd. "Hij was in het begin eigenlijk niet zo goed", zegt Gabrielsen tegenover GFNF. "Ik dacht: oké, misschien kan hij een leuke speler in de Noorse competitie worden. Maar toen werd hij ziek en raakte hij geblesseerd. We zagen hem een hele tijd niet en toen kwam hij terug als een reus. Hij was gewoon een beest geworden!"

Gabrielsen herinnert zich de wedstrijd van Molde tegen Brann op 1 juli 2018. "Haaland had in de week voorafgaand zelfs op de training geen één keer gescoord. We lachten hem vierkant uit. Toen hoorde ik dat hij in de basis stond tegen Brann en dacht ik: waarom spelen we met deze gast? Maar na vijftig minuten had hij vier goals gemaakt", zegt de 28-jarige Noor, die Haaland zich vervolgens als 'een komeet' zag ontwikkelen.

Haaland maakte op 1 januari 2019 de overstap naar Red Bull Salzburg en maakte vanaf zijn tweede half jaar in Oostenrijk enorme indruk met 28 goals in 22 duels. Gedurende afgelopen winterstop telde Dortmund vervolgens twintig miljoen euro neer voor de Noorse aanvaller. "Vanaf dat moment in Noorwegen is het hard gegaan", weet Gabrielsen. "Ik moet gewoon lachen als ik op mijn telefoon kijk en zie dat hij er weer een paar heeft ingeramd in de Champions League. En als hij verdedigers het leven zuur maakt moet ik ook lachen, want ik weet hoe het voelt. Dat is mij ook overkomen."

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
10
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
5
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties