Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

ESPN vraagt bondscoach Ronald Koeman of Memphis Depay zijn zweetband mag blijven dragen bij het Nederlands elftal

Laatste update:

Koeman wist donderdag na het duel met Canada (4-0) nog niet zo goed wat hij van de zweetband moest vinden. Zondag geeft de keuzeheer aan dat hij onaangenaam verrast werd, omdat hij pas vlak voor de aftrap wist dat Memphis met een zweetband om zou spelen.

"In 1988 hadden we de Gullit-pruik, dat was een rage. Nu wordt de haarband een rage. Heb je het er nog serieus met Memphis over gehad?", vraagt ESPN-verslaggever Pascal Kamperman aan Koeman. "Ja, dat heb ik volgens mij ook gezegd", antwoordt de keuzeheer.

Koeman werd na afloop van de wedstrijd tegen Canada 'geconfronteerd' met de zweetband van Memphis. "De oude Koeman had er misschien wat van gezegd, maar dit is de nieuwe tijd, hè?", zei Koeman afgelopen donderdag. "Ik ga er even rustig over slapen. We zullen zien of hij 'm maandag nog draagt."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Inmiddels heeft Koeman meerdere nachtjes kunnen slapen om over de zweetband van Memphis na te denken. De bondscoach laat weten dat hij 'verrast' werd. "Ik heb hem gezegd dat ik het niet zo prettig vond dat ik werd verrast. Ik word niet zo graag verrast, zeker niet op het laatste moment."

"We hebben erover gesproken. Hij heeft ermee getraind, dus wat mij betreft hoeven we ons daar ook niet meer druk om te maken." Koeman bevestigt vervolgens tegenover ESPN dat de zweetband geen issue is voor hem en dat Memphis zijn gang mag blijven gaan. "Nee, ik heb niet gezegd: 'Niet meer doen.'"

De zweetband maakte ook bij analytici en journalisten de nodige tongen los. Zo bedacht Pierre van Hooijdonk de bijnaam 'Memphis Kyrgios', verwijzend naar toptennisser Nick Kyrgios, en liet Valentijn Driessen van De Telegraaf weten dat 'je toch op de één of andere manier moet opvallen als het als speler niet lukt'. Driessen beaamde vervolgens overigens wel dat Memphis een prima pot speelde tegen Canada.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Dit zijn alle 39 dispensatiespelers die deelnemen aan de Olympische Spelen
1
'Feyenoord gaat volgende speler uit Zuid-Amerika naar De Kuip halen'
3
Justin Bijlow spreekt zich uit over zijn huidige situatie bij Feyenoord
4
Programma, uitslagen en standen van het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen
1
Dit is het eerste doelpunt van Liverpool onder manager Arne Slot
4
Deze 6 Eredivisie-spelers zijn de komende weken actief op de Olympische Spelen
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties