Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Europees avontuur Ajax A1 eindigt met strafschoppen tegen AS Roma

Laatste update:

Ajax werd ongeslagen koploper in een groep met Barcelona, Paris Saint-Germain en APOEL Nicosia, terwijl AS Roma tweede werd in een groep met Manchester City, Bayern München en CSKA Moskou. In een onderling duel op De Toekomst mochten de grootmachten uit Nederland en Italië uitmaken welke ploeg door zou gaan naar de kwartfinale van het toernooi; een returnwedstrijd is er niet in de Youth League.

AS Roma speelde in Amsterdam zonder steraanvallers Daniele Verde en Antonio Sanabria, die in de voorbije weken speelminuten maakten in de hoofdmacht van de club. Desondanks kregen de Italianen in de openingsfase de beste kansen. Stan van Bladeren redde prima op een schot van Tomás Vestenický, terwijl Francesco Di Mariano oog in oog met diezelfde Van Bladeren langs de voor hem verkeerde kant van de paal schoot. Het Amsterdamse gevaar kwam van Robert Muric: eerst schoot hij naast, even later verdween de bal in de handen van keeper Gabriele Marchegiani (de zoon van oud-Lazio-keeper Luca Marchegiani).

Ajax kreeg langzaam maar zeker meer grip op de wedstrijd en even na rust resulteerde dat in een strafschop. Mauro Savastano schoot de bal tegen de hand van een verdediger en Abdelhak Nouri ontfermde zich over de penalty, maar een succesverhaal werd dat niet. Marchegiani redde en met het oog op een naderende strafschoppenserie (geen verlenging) liepen de gemoederen steeds iets hoger op. De Romeinen toonden zich op jonge leeftijd al heetgebakerde Italianen, terwijl de Ajacieden zich niet onbetuigd lieten.

Als er al een ploeg was die in de slotfase aanspraak mocht maken op de zege, dan was het Ajax. Zes minuten voor tijd kreeg invaller Gino Dekker dé kans om de Amsterdammers naar de kwartfinale te schieten, maar hij raakte de lat. De negentig minuten werden mede door een ultieme redding van Van Bladeren afgesloten op 0-0, waardoor het aankwam op strafschoppen. Beide partijen benutten de eerste vijf strafschoppen. AS Roma ook de zesde, Ajacied Carel Eiting miste de allesbeslissende.

Meer nieuws

Erik ten Hag deelt nieuwe sneer uit: 'Jullie maken er maar krantenkoppen over'
6
Frenkie de Jong zorgt voor uitvoerige discussies: 'Gullit vindt het niet veel'
30
VZ Kort: Bekerheld Igor Paixão terug op het trainingsveld bij Feyenoord
77
'FC Barcelona krijgt PSG-icoon aangeboden, maar twijfelt sterk'
33
'Presidentskandidaat bevestigt interesse van Ajax in spits Allen Obando'
10
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
7

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties