Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Euro's rollen bij Ajax: 'We zitten in de mallemolen, uitstappen is afhaken'

Laatste update:

Huidige spelers van Ajax, beoogde doelwitten én hun zaakwaarnemers weten dat Ajax tegenwoordig in de slappe was zit. Het doet Arie van Os in ieder geval deugd dat 'zijn' club de omslag heeft gemaakt. "Je móet mee in de vaart der volkeren. Tenminste, als je als club een rol in de subtop van Europa ambieert. Als je dat niet wilt, ook prima. Dan wordt Ajax lekker een soort Anderlecht en tellen we niet meer mee'', verzekert de voormalig penningmeester van Ajax woensdag in het Algemeen Dagblad.

Van Os was tussen 1989 en 2001 de financiële baas van Ajax en beseft dat er nu geen weg meer terug is. "We zitten in de mallemolen. Uitstappen is afhaken.'' Elke voetballer en elke zaakwaarnemer weet dat er bij Ajax wat te halen valt, weet ook Van Os. Hij benadrukt dat de (internationale) scouting en de eigen jeugdopleiding derhalve top moeten zijn, als garantie voor de toekomst. De voormalig bestuurder noemt Davinson Sánchez als voorbeeld. De verdediger werd na een seizoen al voor minimaal veertig miljoen euro aan Tottenham Hotspur verkocht, na een aankoopbedrag van 5,5 miljoen euro.

"Dat vond ik toen eigenlijk al te weinig en de actualiteit met absurde bedragen geeft mij gelijk. Maar ik doel nu op het principe: goede spelers scouten en opleiden levert meer geld op dan prijzen winnen. Al is dat laatste hoog tijd natuurlijk. Dat snap ik ook nog wel." Voor jeugdspelers gelden al lang geen vaste vergoedingen meer. Dat de één meer verdient dan de ander is volgens Van Os de logica zelve. "Ajax móet zich nu eenmaal beschermen tegen de zieke koopzucht van de rijkste clubs."

"En dan nog zullen talenten op jonge leeftijd naar het buitenland vertrekken. Moet Ajax er dan voor kiezen om de grootste talenten niet te belonen, om ze vervolgens te laten vertrekken? Dat kan toch niet. En dat sommigen dan ontevreden zijn, ach, dat houd je altijd.'' Mitchel Bakker gaat Ajax bijvoorbeeld verlaten. Zijn contract loopt af en de achttienjarige verdediger verhuist in de zomer naar Paris Saint-Germain.

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties