Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

AZ geeft het na rode kaart Dani de Wit helemaal weg en remiseert tegen Utrecht

Laatste update:

Aan de kant van FC Utrecht was er vooral aandacht voor Mark van der Maarel, die zijn 338ste en laatste Eredivisiewedstrijd voor de Domstedelingen speelde en ook de aanvoerdersband omkreeg. Maarten Martens had in zijn ploeg geen verrassingen in huis.

Een veel betere eerste helft hadden de Alkmaarders zich niet kunnen wensen. Na een kwartier spelen had de thuisploeg de gewenste voorsprong te pakken. Na goed buffelwerk van Pavlidis in de zestien schoot de bal de lucht in, waarna Mees de Wit met een simpele volley binnenprikte: 1-0.

En bijna direct na de aftrap konden de thuisfans wéér juichen. AZ heroverde de bal snel terug en met een geweldige lange bal zette Pavlidis Ruben van Bommel alleen voor de keeper. Met een even schitterende lob passeerde de jonge vleugelspeler Vasilis Barkas en zette hij de 2-0 op het scorebord en verstevigde hij de virtuele derde plek op de ranglijst.

Maar daar bleef het niet bij voor de Alkmaarders. Yukinari Sugawara bezorgde een volmaakte voorzet bij Pavlidis, die al vallend de derde treffer van AZ binnenknikte: 3-0. De spits had de aanval met een puike crossbal zelf al opgezet.

Na de ontluisterende eerste helft deed Utrecht snel in de tweede helft wat terug. Riechedly Bazoer wilde de bal terugspelen op zijn doelman, maar had even geen rekening gehouden met de geniepig opgestelde Jens Toornstra.

De middenvelder dekte de passlijn naar de keeper slim af, bediende Othman Boussaid en laatstgenoemde rondde in twee instanties af: 3-1. In principe was er voor AZ nog geen vuiltje aan de lucht, ware het niet dat Dani de Wit in zijn laatste wedstrijd in een AZ-shirt na een uur spelen tegen een rode kaart aanliep.

De middenvelder was te laat bij de bal en landde met zijn voet op de enkel van Souffian El Karouani. Arbiter Bas Nijhuis presenteerde de vertrekkende De Wit de gele kaart, maar veranderde die kleur kaart op advies van de videoscheidsrechter in een rode kaart.

En zo trapte Utrecht met elf tegen tien nog even flink het gaspedaal in. Een fraaie wegdraaiende voorzet van El Karouani werd knap verlengd door Sam Lammers, die de bal in de verre hoek kopte en voor zijn tiende competitietreffer in een halfjaar tekende: 3-2.

En met tien tegen elf wist AZ geen stand te houden. Nadat het veel mannen voorin had voor een corner, verloor het de bal en kon Utrecht counteren. Dat deed de ploeg op vlijmscherpe wijze. Jeppe Okkels snelde naar voren en bediende Viktor Jensen perfect: 3-3.

Marouan Azarkan dacht zelfs nog voor de 3-4 te zorgen, maar zijn doelpunt uit een moeilijke hoek werd wegens buitenspel afgevlagd.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Nagelsmann maakt eerste drie aanvoerders bekend: Neuer en Kroos gepasseerd
0
Spaans medium meldt akkoord tussen NEC en club in LaLiga voor Jasper Cillessen
14
Jeroen Zoet is volgend jaar mogelijk opnieuw te bewonderen in de Eredivisie
3
Feyenoord bereikt persoonlijk akkoord met beoogde coach Brian Priske
42
Twee zeker lijkende basisspelers van Oranje komen niet in actie tegen Canada
10
Bellingham heeft bijzonder verzoek voor Mourinho, die licht ongemakkelijk wordt
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties