Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ex-Venlonaar neemt FC Porto bij de hand in onneembaar Drakenstadion

Laatste update:

Josué Felipe Soares Pesqueira, kortweg Josué, speelde in het seizoen 2010/11 13 wedstrijden op huurbasis voor VVV-Venlo. De linkspoot is inmiddels uitgegroeid tot basisspeler van Porto én international en hij maakte vrijdag zijn derde seizoenstreffer. De aanvaller benutte vijf minuten na rust een strafschop, na een overtreding op Juan Quintero: 1-0. De voorsprong was meer dan terecht, maar in het eerste bedrijf kwam de ploeg van Paulo Fonseca niet tot scoren. Os Dragões kregen na vijf minuten al wel een goede kans, maar Jackson Martínez knalde met een diagonaal schot op de paal. De topscorer was vrijdag gebrand om te scoren.

Cha Cha Cha trof in de eerste zes wedstrijden doel en het clubrecord staat op naam van de Braziliaan Pena, die in het seizoen 2000/01 in negen achtereenvolgende wedstrijden scoorde. Dat record kan Jackson nu dus niet meer evenaren. De bezoekers uit Braga voetbalden in de eerste tien minuten goed mee en waagden één poging: Leonel Olímpio's afstandsschot werd uit de hoek gedoken door Helton. Aan de overzijde voorkwam Douglas de 1-0: hij redde op schoten van Nicolás Otamendi en Lucho González en had geluk dat een volley van Licá rakelings voorlangs ging. Na vijftig minuten capituleerde hij dus wel bij de pingel van Josué.

Porto haalde na de openingstreffer de voet van het gaspedaal. Guimarães had relatief veel balbezit, maar kon aanvalsleider Moussa Maazou nooit in stelling brengen of via een andere weg gevaarlijk worden. Os Vimaranenses blijven op de tiende plaats staan, terwijl Porto dus een goede generale kent voor het Champions League-duel met Atlético Madrid van aanstaande dinsdag. De Spanjaarden komen op bezoek in de Portugese havenstad en het moet dan blijken of Porto ook in Europa op het eigen domein zo onverslaanbaar is. De laatste thuisnederlaag buiten de landsgrenzen dateert van 16 februari 2012, toen Manchester City met 1-2 won.

-
Denk jij dat FC Porto het plafond is voor Josué?

Meer nieuws

Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
9
Robben meldt zich na vierklapper van Haaland in kleedkamer Manchester City
7
Lopetegui wordt definitief geen trainer van Bayern en tekent in Premier League
11
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
34
Valentijn Driessen voorziet snelle exit: 'Hij blokkeert de groei van PSV'
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties