Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Excelsior slaat vroeg beslissend gat en heeft geen kind aan Heracles

Laatste update:

Excelsior begon goed aan de nieuwe jaargang, maar liep daarna tegen nederlagen tegen ADO Den Haag en Feyenoord aan. Op het eigen Woudestein waren van deze teleurstellingen echter weinig te merken, want de ploeg van Mitchell van der Gaag was in de eerste helft heer en meester. Geen enkele Heraclied had de bal ook maar beroerd voordat het al 1-0 stond: Nigel Hasselbaink trok de bal goed voor en Khalid Karami rondde af voor de openingstreffer.

De thuisploeg bleef daarna aandringen en verdrievoudigde de voorsprong in een tijdsbestek van drie minuten. Ryan Koolwijk was na 19 minuten spelen het eindstation van een counter en de aanvoerder van de Rotterdammers knalde de bal op aangeven van Luigi Bruins in de kruising. Even later liet de verdediging van Heracles na om in te grijpen bij een actie van Fredy, die naar binnen kapte en de bal uiteindelijk langs Bram Castro krulde. Excelsior zette zodoende een nieuw record neer: de ploeg kwam nooit eerder zo snel op een 3-0 voorsprong in een Eredivisiewedstrijd.

Hasselbaink dacht een kwartier voor rust de marge zelfs nog uit te breiden naar 4-0, maar zijn doelpunt werd afgevlagd wegens buitenspel. Trainer John Stegeman greep tijdens de onderbreking in door Dario Vujicevic en Jaroslav Navratil naar de kant te halen ten faveure van Mark-Jan Fledderus en Brandley Kuwas. Heracles ging daarna op zoek naar een aansluitingstreffer, al leken de spelers weinig geloof de hebben in een verrassende ontknoping.

Na 66 minuten spelen toonde Kuwas zich echter uit het niets toch een gelukkige wissel: de aanvaller dook zomaar op voor Tom Wuyters en zag de doelman in eerste instantie nog redding brengen. Vincent Vermeij was echter attent bij de rebound en zette de eretreffer op zijn naam. Brahim Darri had daarna Heracles zelfs nog terug kunnen brengen in de wedstrijd, maar hij schoot op aangeven van Kuwas net over. Excelsior liet zich tien minuten voor tijd ook nog een keer zien via Terell Ondaan. Castro voorkwam met een uitstekende redding echter de 4-1.

-
Vind jij dat Heracles meer had verdiend?

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
8
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties