Experiment Gasperini met Sneijder mislukt compleet

Palermo startte goed en agressief aan de wedstrijd en had al na enkele minuten uitzicht op de openingstreffer na een kopbal van Abel Hernández. Júlio César stond echter in de weg. Inter speelde geen geweldig eerste half uur. Aanwinst Diego Forlán werd zelden gevonden en de voorsprong van de bezoekers kwam dan ook uit de lucht vallen. Na een corner vanaf de linkerkant schoot Dejan Stankovic richting het doel en veranderde Milito de bal van richting. De Argentijn stond op één lijn met de laatste speler van Palermo en dus verscheen de treffer op het scorebord.

De openingstreffer was voor Gasperini het teken om de teleurstellende Zárate al tien minuten voor rust naar de kant te halen en Sneijder toch te laten spelen. Inter groeide in de laatste minuten voor de onderbreking, maar kon haar voordelige marge niet verder uitbreiden. Luttele minuten na rust sloeg Palermo toe. Fabrizio Miccoli liet zich niet van de bal afzetten door de defensie van Inter en plaatste de bal keurig achter Júlio César: 1-1.

Lang kon Palermo echter niet van de gelijkmaker genieten. Drie minuten later beging voormalig NEC'er Edgar Barreto een onnodige overtreding op Walter Samuel in het strafschopgebied en schoot Milito vanaf elf meter de 1-2 binnen. Palermo bewees echter opnieuw over reactievermogen te beschikken. Drie minuten na de 1-2 rondde Hernández een prachtige één-twee met Miccoli doeltreffend af: 2-2.

Inter zocht via Sneijder en Forlán nadrukkelijk naar de 2-3, maar Alexandros Tzorvas hield zijn doel schoon. Reddingen die meer reliëf kregen toen Miccoli vier minuten voor rust zijn tweede treffer van de avond maakte. Met een geweldige vrije trap liet de aanvaller Júlio César kansloos, al had de doelman wellicht meer kunnen doen om de tegentreffer te voorkomen: 3-2. Het was niet de laatste treffer. Mauricio Pinilla zorgde vlak daarna voor de 4-2 en op aangeven van Sneijder verkleinde Forlán de nadelige marge tot één. Een gelijkmaker zat er echter niet meer in.