Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Extra CL-ticket steeds dichterbij voor Nederland door Europese successen

Laatste update:

Frankrijk kende een teleurstellende week in het miljardenbal en zag Lille OSC (0-0 tegen VfL Wolfsburg) en Paris Saint-Germain (1-1 tegen Club Brugge) gelijkspelen. Ook de Portugese clubs kenden weinig succes. Benfica bleef steken op 0-0 bij Dinamo Kiev, FC Porto behaalde hetzelfde resultaat op bezoek bij Atlético Madrid en ook Sporting Portugal deed geen duit in het zakje. De Fransen kunnen de schade nog wel inhalen, daar het land donderdagavond nog vier clubs in actie ziet komen in Europees verband: Stade Rennais, Olympique Marseille, AS Monaco en Olympique Lyon. In Portugal is de hoop gevestigd op Sporting Braga, dat op bezoek gaat bij Rode Ster Belgrado.

De achterstand op Frankrijk en Portugal bedraagt nog zo'n tien punten. De vijfde plek op de coëfficiëntenlijst, die momenteel bezet wordt door Portugal, zou een ultieme bekroning zijn van de Europese successen van de Nederlandse clubs, daar Nederland in dat geval verzekerd is van een tweede rechtstreekse plek voor de Champions League. Daarnaast geeft de vijfde plek recht op één ticket voor de voorronde, zoals die nu aan PSV was toebedeeld. Ten opzichte van Frankrijk en Portugal heeft Nederland bovendien het voordeel dat de resultaten moeten worden gedeeld door vijf, gezien het aantal deelnemers in Europa. Frankrijk en Portugal tellen beide zes deelnemende clubs.

De opmars van de laatste jaren op de coëfficiëntenlijst is vooral aan Ajax te danken. In het seizoen 2017/18 was Nederland afgezakt naar de veertiende plaats. Enkele jaren later echter is een vaste plaats in de top tien een feit. Ajax stond in 2017 in de finale van de Europa League, terwijl twee jaar later, in 2019, de halve finale het eindstation was in de Champions League. Nieuw succes in het hoogste Europese clubtoernooi brengt plek vijf almaar dichterbij.

Meer nieuws

Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
6
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
20

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties