Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Familia-Castillo: 'Ik ben niet naar Chelsea gegaan om door te breken'

Laatste update:

De negentienjarige linksback, die ook als linksbuiten uit de voeten kan, trok de deur op De Toekomst in de zomer van 2016 achter zich dicht. Hij vervolgde zijn opleiding bij Chelsea. "Ik heb me supergoed ontwikkeld in de afgelopen tweeënhalf jaar. Mijn Engels is natuurlijk ook beter geworden, wat altijd voordelig is", legt de jeugdinternational uit. "Ik ben niet naar Chelsea gegaan met het idee om door te breken. Ik heb naar mijn vader geluisterd. Hij zei dat ik moest kijken waar ik me in de komende drie jaar tijd het beste kon ontwikkelen."

Redan werd gezien als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax. In de zomer van 2017 ging hij akkoord met een aanbieding van Chelsea. De spits wees clubs als Manchester City en RB Leipzig af. "In het eerste jaar had ik het in het begin even moeilijk. Ik sprak geen Engels, kende niemand daar. Na vier of vijf maanden voelde ik me een beetje thuis", aldus Redan, die blij is dat hij samen met Familia-Castillo in een team speelt. "In Nederland waren we ook altijd met elkaar. Bij Ajax hadden we na de trainingen altijd wel wat te doen. Dus eigenlijk is het heel fijn als zo iemand ook in het buitenland bij je is."

Vorig jaar ging Redan in gesprek met ELF Voetbal in op zijn vertrek bij Ajax. "Ik wilde geen contract tekenen bij Ajax. Mijn keuze was al gemaakt. Ik wilde naar Chelsea. Toen werd het mij allemaal een beetje te veel," zei hij destijds. "Trainers, begeleiders; iedereen kwam naar mij toe om te vragen wanneer ik nou bij Ajax ging tekenen. Ik voelde druk vanuit de club. Toen dacht ik: ik kom gewoon niet meer opdagen. Dat is een fout geweest. Dat heeft me het EK met Onder-17 gekost, want ik heb vier maanden niet getraind of gespeeld. Eerlijk gezegd kan ik de houding van Ajax achteraf wel begrijpen. Ze vonden mij een groot talent en waren bang mij te verliezen."

Meer nieuws

Pak 50x je inzet als Feyenoord zondag wint op bezoek bij NEC!
0
Woedende PSV-fans kondigen massale protestactie aan: 'Dit is schandalig!'
35
Ajax hakt knoop door: Menno Geelen wordt tijdelijk algemeen directeur
16
Antony zet enorme tattoo van zichzelf uit zijn periode bij Ajax op zijn rug
19
Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
39
'Arbiter Marciniak wordt van openingsduel EK gehaald na enorme blunder in CL'
72

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties