Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Familie Nouri: 'Abdelhak herkende veel van zichzelf in filmpjes van Rayane'

Laatste update:

De Telegraaf interviewde de familie maandag in het speciaal ingerichte huis in Amsterdam-West van Nouri, enkele uren voor de contractondertekening van Rayane Bounida. De voormalig voetballer van Ajax wees zijn broer Mo al jaren geleden, nog voordat hij werd getroffen door een hartstilstand en ernstige, blijvende hersenschade opliep, op de filmpjes van het Belgische talent. "Net zoals de familie Bounida Appie kende, wisten wij wie Rayane was. We hadden geen contact met elkaar, maar volgden elkaar op afstand. Appie herkende veel van zichzelf in de filmpjes van Rayane, die de hele wereld over gingen. Mijn broer genoot echt van die beelden en zei elke keer: 'Wat is die jongen goed!'"

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Het was Rayane die op twaalfjarige leeftijd de connectie tussen de families maakte. Hij mocht van Nike een gesigneerde bal aan een fan geven, maar dat vond hij vreemd op zijn leeftijd. Hij besloot de bal aan zijn idool te geven: Nouri. Het leer maakt nu onderdeel uit van zijn prijzenkast in Amsterdam-West. "Dat Marwane en hij onaangekondigd van Brussel naar Amsterdam reden, vonden wij als familie Nouri een geweldig gebaar. Dat gaf ons steun en sindsdien zien we de familie Bounida echt als onze familie." Mo en Marwane zijn nu samen de zaakwaarnemers van Bounida en voerden dan ook de gesprekken met Ajax.

Rayane Bounida speelde met Anderlecht meermaals tegen Ajax. Marwane Bounida benadrukt dat een transfer naar Spanje, Engeland of Frankrijk nooit een serieuze optie was. "Rayane zag het niet zitten om zo ver van zijn familie te gaan wonen, een andere taal te moeten leren en nieuwe vrienden te moeten maken. Hij heeft het voor ons makkelijk gemaakt. Het was Anderlecht of Ajax, waarbij Anderlecht bereid was heel ver te gaan."

"Maar eerlijk gezegd stond zijn keuze al maanden vast." Ajax biedt een plan op maat en ook de leermogelijkheden op De Toekomst speelden een rol in de beslissing. In eerste instantie sluit Bounida vanaf komend seizoen aan bij de Onder 17. Voor de familie Nouri is het ook enigzins confronterend dat Rayane in de voetsporen van Abdelhak gaat treden. "Maar we zijn superblij en emotioneel, omdat dit zo mooi is. Het voelt als een beloning dat Rayane de droom van Appie wil voltooien", besluit Mo Nouri.

Meer nieuws

Drastische aanpak voetbalfans op komst: Frank Paauw is de nieuwe voorzitter KNVB
45
'De Roon teleurstellend afwezig, ja. Voor mij wel meer kans om het EK te halen'
6
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
België onthult EK-selectie met creatieve speurtocht: zeker 5 namen zijn gevonden
2
Beoogd opvolger Ten Hag tekent nieuw contract en valt af als optie voor Man Utd
10
Verweij: 'Er valt opeens een hele opvallende naam voor trainerschap Jong Ajax'
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties