Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Fanatieke AC Milan-supporters komen in opstand: 'Milaan haat je!'

Laatste update:

Het geduld van de supporters van de achttienvoudig kampioen van Italië wordt nu al maanden ernstig op de proef gesteld. De overname van de club is nog altijd niet rond en daardoor blijven ook de zo gewenste en noodzakelijke versterkingen uit. Een delegatie van de Curva Sud besloot daarom om in Arcore verhaal te halen bij Berlusconi en drie afgevaardigden werden uiteindelijk uitgenodigd om binnen een half uur met Berlusconi te praten. Daarin heeft Berlusconi hen, volgens La Gazzetta dello Sport, laten weten dat hij Milan nog altijd wil verkopen, maar dat het overmaken van geld van China naar Italië moeizaam verloopt. Het lijkt er dus op dat er voor de achterban van Milan niets anders opzit dan nog langer af te wachten.

Het is de bedoeling dat de Berlusconi honderd procent van de aandelen verkoopt aan een consortium dat geleid wordt door Sonny Wu. Deze vijftiger is de oprichter van het investeringsfonds Golden Sand River en werkt samen met landgenoot Steven Zheng en Nicholas Gancikoff. Het consortium taxeert Milan op 750 miljoen euro, al is het nog onduidelijk of dat ook het bedrag gaat zijn dat er voor de overname betaald zal worden. Geld zal voor Wu evenwel geen probleem zijn, zo stelde Alfredo Bacci zondag al in La Gazzetta dello Sport. Hij werkt bij Share'Ngo, een autodeeldienst die voor twintig procent eigendom is van het investeringsfonds van Wu. Hij kent de beoogde nieuwe baas van AC Milan dus goed.

"Hij is een erg slimme man, die op de effectenbeurs van Hongkong erg hoog wordt aangeschreven. Hij slaapt weinig en werkt veel. Daarenboven heeft hij een voortreffelijk inzicht en is het altijd erg duidelijk welke koers hij wil varen. Het nieuws over Milan heeft mij verrast, maar het deed mij wel direct terugdenken aan februari. We spraken over autohandel toen hij uit het niets vroeg hoeveel het zou kosten om AC Milan te kopen. Ik had geen idee. Ik denk hij zich op voetbal focust omdat dat een erg sterk merk is. Hij kan op die manier zijn image promoten. Hij is in ieder geval rijk genoeg om invloed te kunnen uitoefenen en ik kan je verzekeren dat zijn bedrijf GSR uit excellente werknemers bestaat", aldus Bacci.

De overname laat volgens de pers nog zeker twee tot drie weken op zich wachten. Het consortium heeft namelijk aan de investeringsmaatschappij van Berlusconi, Fininvest, gevraagd of de exclusiviteitsovereenkomst nog een dag of tien, vijftien langer geldig mag blijven, omdat men meer tijd nodig heeft om de deal af te ronden. Dat komt doordat de partijen toch hebben besloten om niet zeventig tot tachtig, maar honderd procent van de aandelen te verhandelen. Daardoor moeten de contracten opnieuw opgemaakt worden en ze moeten bovendien geschreven worden in drie talen: Engels, Italiaans en Chinees. Hiernaast wacht het consortium nog op toestemming van de Chinese autoriteiten.

Gancikoff, die als adviseur van het consortium de onderhandelingen leidt, wordt de nieuwe algemeen directeur van Milan en Berlusconi blijft aan als erevoorzitter van i Rossoneri. Gancikoff zou zich echter nu ook al bemoeien met de dagelijkse gang van zaken in het San Siro en met name met het transferbeleid. La Repubblica meldde dinsdag dat Adriano Galliani eerst met Gancikoff moet overleggen alvorens hij spelers kan kopen en verkopen. Zo zou de vicevoorzitter Mateo Musacchio en Álvaro Arbeloa willen halen, maar Gancikoff zou dat weer niet zien zitten. Zijn voorkeur gaat uit naar onder anderen Martín Cáceres en Juan Cuadrado, hoewel de komst van laatstgenoemde door Fininvest al is tegengehouden.

Trainer Vincenzo Montella heeft naar verluidt om vier, vijf nieuwe spelers gevraagd, maar alles wijst erop dat hij moet wachten tot de aandelenovername is afgerond. De verkoop van Carlos Bacca zou ook een miljoen of dertig kunnen opleveren, maar de Colombiaanse spits zag zelf af van een transfer naar West Ham United en staat dus nog altijd op de loonlijst van Milan. De onrust achter de schermen is ook in de kleedkamer logischerwijs onderwerp van gesprek, zo vertelde Andrea Poli dinsdag. "Wij moeten ons zoveel mogelijk proberen te isoleren, maar ik moet toegeven dat iedereen benieuwd is naar hoe dit verhaal afloopt", zei de middenvelder tijdens de trainingstour in de Verenigde Staten.

Een foto die is geplaatst door AC Milan (@milan_page) op

Rechtervleugelverdediger Ignazio Abate hoopt nog altijd stiekem dat Berlusconi blijft: "Natuurlijk. Ik ben met hem en Galliani opgegroeid bij deze club. Misschien besluit hij op het laatste moment om niet te verkopen, want hij heeft het geld en misschien vindt hij het leuk om ons te verrassen. Als Milan aan Chinese investeerders wordt verkocht, dan zou dat episch zijn. Er zal linksom of rechtsom een beslissing genomen moeten worden. Het duurt al veel te lang en dit is ook moeilijk voor Galliani, want hij is nu aan handen en voeten gebonden. Als de Chinezen komen, dan moeten ze in ieder geval duidelijk maken wat hun plannen zijn", sprak de Italiaans international in een interview met La Gazzetta dello Sport.

Volgens de huidige algemeen directeur Umberto Gandini is het niet zo moeilijk om te raden wat de plannen van het consortium zijn: AC Milan terugbrengen naar de nationale en Europese top. "Het gaat erom dat we de positie die we de afgelopen drie jaar zijn kwijtgeraakt, heroveren. We weten dat de nieuwe aandeelhouders stevig willen investeren in de selectie en het management en doordat we commercieel gezien ook nieuwe geldbronnen zullen aanboren, kunnen die inkomsten ons helpen om weer terug te komen. Het ziet er veelbelovend uit. Om mee te doen in Europa, heb je nu eenmaal grote zakken nodig", aldus Gandini vorige week donderdag in gesprek met Sports Illustrated.

"Je concurreert namelijk wel met giganten als Bayern München, Barcelona en Real Madrid, die over de beste spelers van de wereld beschikken", ging Gandini verder. "En dan heb je nog Paris Saint-Germain, Manchester City, Chelsea en Liverpool met hun buitenlandse investeerders. De voetbalwereld is de laatste vijf tot tien jaar veranderd en zal de komende twee jaar waarschijnlijk nog meer veranderen. Je moet gewoonweg oplossingen zoeken om je status terug te vinden en die heeft Berlusconi nu gevonden. Wie had kunnen bedenken dat hij de club zou verkopen? Het gaat een cultuurshock worden, zeker weten. De club is immers dertig jaar lang door dezelfde familie beheerd, is altijd een familieclub geweest."

"Milan heeft een cultuur en traditie opgebouwd met Berlusconi. We moeten nu de nieuwe aandeelhouders leren kennen, de nieuwe eigenaren. Hopelijk komen we dan ook snel meer te weten over de grote investeringen en nieuwe ideeën, want die zijn nodig", aldus Gandini. "We verwachten weer op regelmatige basis in de Champions League mee te doen. Daarnaast krijgen we de kans om het merk AC Milan te vergroten. Nogmaals: het vergt enorme investeringen, maar hopelijk gaat het ons lukken om weer op topniveau mee te doen." Milan begint op 21 augustus met een thuiswedstrijd tegen Torino aan het nieuwe competitieseizoen. Voor de fans is het te hopen dat er dan geen protesten meer nodig zijn.

Een foto die door fatemeh.abz is geplaatst op

Denk jij dat AC Milan binnen drie jaar kampioen wordt?

Meer nieuws

Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
4
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
25
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
77

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties