Fantastisch samenspel tussen Leão en Theo beslist topper AC Milan - Napoli

Napoli begon sterk en leek in de tiende minuut op voorsprong te gaan komen, toen Khvicha Kvaratskhelia de bal gevaarlijk voor het doel bracht. Giovanni Simeone kwam al glijdend bij de bal, maar schoot rakelings naast.

Een kwartier later brak Rafael Leão de wedstrijd met een schitterende steekpass open. De Portugees schatte vanaf de zijlijn de loopactie van Theo Hernández op waarde. De opgestoomde linksback tikte de bal handig ineens langs doelman Pierluigi Gollini: 1-0.

Enkele minuten daarna probeerde Leão het zelf van behoorlijke afstand. Het schot van de linksbuiten van Milan ging op weg naar de bovenhoek, maar Gollini had een goede reflex in huis.

De thuisploeg had in het restant van de eerste helft niets meer van Napoli te duchten, maar kreeg toch een tegenvaller te verwerken. Davide Calabria liep een spierblessure op en werd vervangen door Alessandro Florenzi.

Na rust kroop Napoli wat meer uit zijn schulp. Kvaratskhelia vuurde na een klein uur een poging van afstand af, die door Simon Kjaer werd geblokt. Scheidsrechter Daniele Doveri wilde niets weten van het appel voor hands. Luttele minuten later probeerde Matteo Politano het na een dribbel van rechts naar binnen. De poging van de invaller ging rakelings naast het doel van Milan-goalie Mike Maignan.

Balverlies in de opbouw van Napoli leverde Leão in de zeventigste minuut een enorme kans op 2-0 op. De steraanvaller kapte op de linkerflank terug naar zijn rechterbeen en zocht de verre onderhoek, maar schoof de bal centimeters naast.

In het slotoffensief van Napoli had het slecht kunnen aflopen voor Milan. Napoli claimde elf minuten voor tijd een penalty, toen Giacomo Raspadori met de rug naar het doel werd vastgepakt door Matteo Gabbia. De verdediger van Milan kwam ermee weg.

Een minuut voor tijd belandde een voorzet van Napoli-invaller Jesper Lindstrøm via het blok van Jan-Carlo Simic op de paal. De bezoekers bleven aandringen en eisten in blessuretijd opnieuw een strafschop, toen de bal tegen een uitgestoken arm van Milan-invaller Yunus Musah kwam. De VAR riep Doveri naar de zijkant, maar de scheidsrechter gaf na het bekijken van de beelden geen penalty aan Napoli. Zo sleepten de Milanezen de zege binnen.