Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ronald Koeman verklaart zijn keuze voor Dumfries en Simons in plaats van Geertruida en Frimpong

Laatste update:

Koeman kende ondanks succesvolle oefenbeurten van onder anderen Jeremie Frimpong geen aarzelingen bij het maken van zijn opstelling, zo geeft de keuzeheer aan. "Ik heb na de laatste twee oefenwedstrijden niet getwijfeld om het anders te doen dan vandaag (zondag, red.)."

Waar Oranje eerder ook opereerde vanuit een vijfmansdefensie, bouwde de ploeg, zoals NOS-presentator Jeroen Stekelenburg het typeerde, 'schoorvoetend' naar een opstelling met vier verdedigers.

"Ik had voor mezelf wel bepaald dat we naar vier verdedigers wilden", aldus de bondscoach. "Dat is ook in mijn eerste periode goed gegaan. We hebben er de spelers voor. Je kan altijd nog schakelen, maar dit is wel het basisidee."

Op het middenveld is er ruimte voor Jerdy Schouten en Joey Veerman. De twee speelden dit seizoen veelvuldig samen op het middenveld van PSV. Een voordeel, zo weet Koeman. "Dat is een koppeltje wat elkaar goed kent en elkaars kwaliteiten goed kan inschatten. Dus dat is wel een meerwaarde."

Dat zij relatief onervaren internationals zijn, deert Koeman niet. "Het is logisch dat als je zes middenvelders mist, dat je dan bij middenvelders uitkomt die weinig interlands hebben gespeeld. Maar nogmaals, om die ervaring te krijgen moeten ze ook echt spelen."

Koppeltje twee


Een ander veelbesproken 'koppeltje' is die van Lutsharel Geertruida en Jeremie Frimpong. De twee lieten een uitstekende indruk achter in het oefenduel met Canada (4-0). Of dat koppeltje later dit toernooi, misschien zelfs al tegen Polen, belangrijk gaat zijn?

"Tuurlijk kan dat. Ieder team heeft starters en finishes", legt Koeman zijn keuze uit. "Die heb je ook nodig. Ongeacht de stand hebben we ook een hele goede bank. Dat is ook een meerwaarde voor een elftal en zeker voor mij. "

Meer nieuws

Van Basten: 'Die jongen is de beste van het veld, maar ik kende hem niet'
15
Nog slechts twee toplanden over als mogelijke tegenstander van Nederland
51
Koeman wijst hoofdschuldigen aan na Nederland - Oostenrijk: 'Als kip zonder kop'
62
Rapport Oranje: Veerman met afstand slechtste bij Oranje op rampzalige avond
139
Engeland stelt zwaar teleur maar wint wel Groep C; Slovenië naar achtste finale
65
Bizar: Denemarken pakt op basis van kwalificatieranking tweede plaats in Groep C
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties