Favoriet Spanje moet tegen stugge Wit-Russen tot het uiterste gaan

Spanje domineerde in het eerste bedrijf, maar ging de rust toch met een achterstand in. Zeven minuten voor de onderbreking sloeg Wit-Rusland toe. Een verre ingooi van Aleksandr Perepechko werd verlengd door Mikhail Sivakov en met een uitstekende omhaal werkte Andrei Voronkov de bal achter David de Gea: 0-1. De treffer viel vijf minuten na een uitstekende kans voor Spanje. Na goed voorbereidend werk van Iker Muniain leek Ander Herrera met een kopbal richting de verre hoek voor de 1-0 te zorgen, maar doelman Aleksandr Gutor redde het team van Kondratyev.

Een getergd Spanje startte sterk aan de tweede helft. Juan Mata kwam net tekort om een voorzet van Martin Montoya af te ronden en Adrian miste twee kansen. Zijn eerste inzet ging tegen de paal en luttele minuten later vond hij Gutor op zijn weg. Het team van Milla had geen antwoord op het compacte spel van de Wit-Russen, die amper aanstalten maakten om het doel van De Gea op te zoeken. Twee minuten voor tijd kreeg Spanje alsnog loon naar werken. Na een voorzet van Jeffrén richting de eerste paal werkte Adrián de bevrijdende gelijkmaker achter Gutor: 1-1.

In de verlenging hing een tweede doelpunt van Spanje in de lucht. Alberto Botía en Mata faalden in de afwerking en de eerste vijftien minuten leken geen treffer op te leveren. Spanje sloeg net voor het eindsignaal van de eerste verlenging toe. Na een acrobatische voorzet van invaller Diego Capel kopte Adrían de 2-1 achter Gutor. Jeffrén maakte luttele minuten later de bevrijdende 3-1. Met een prachtige inzet in de kruising zette de aanvaller van Barcelona de eindstand op het scorebord.