Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Barcelona laat na met overwinning uit Napels te vertrekken

Laatste update:

Bij Napoli ontbrak Piotr Zielinski in de selectie, daar de Pool zijn contract weigert te verlengen en dicht bij een transfer naar Inter is. De Zweed Jens Cajuste mocht het daarom vanaf het begin laten zien. Kvicha Kvaratskhelia, Victor Osimhen en Matteo Politano stonden voorin. Aan de kant van Barcelona koos trainer Xavi ervoor om verdediger Andreas Christensen op het middenveld te posteren. De Deen zag Frenkie de Jong en Ilkay Gündogan naast zich staan. Voorin werd spits Lewandowski geflankeerd door Lamine Yamal (rechts) en Pedri (links).

Barcelona was de bovenliggende partij in de openingsfase en kreeg al snel zijn eerste kansen via Lamine Yamal. Het supertalent schoot eerst over en zag Napoli-goalie Alex Meret zijn volgende poging uit de hoek tikken. Napoli viel tegen en dat leidde nog voor de tiende minuut tot het eerste gefluit op de tribunes van Stadio Diego Armando Maradona. De Jong kreeg na een kwartier de eerste gele kaart van de wedstrijd te zien, nadat hij een te late tackle inzette op Giovanni Di Lorenzo.

Barcelona bleef domineren en dat resulteerde in een prima aanval over de linkerkant, waar João Cancelo doorbrak. De Portugees legde terug op Lewandowski, die met buitenkant rechts op Meret stuitte. De doelman had ook bij het volgende Catalaanse gevaar een antwoord paraat. Ditmaal redde het jeugdproduct van Udinese stijlvol op een streep van Ilkay Gündogan.

Langzaam maar zeker trok Napoli wat meer naar voren. I Partenopei blaften wel, maar beten niet. Het gevaarlijkste moment van de thuisploeg kwam op naam van Osimhen, die bij de tweede paal net tekort kwam. In het restant van de eerste helft gebeurde er niet gek veel meer. Barcelona hield Napoli ver van zijn doel, maar zelf wist het ook niet te scoren.

Na rust veranderde weinig aan het spelbeeld en Meret moest al vrij vroeg in actie komen om een laag schot van Gündogan te keren. Het aantal kansen na de onderbreking was schaars, toch was het nog voor het uur raak voor Barcelona. Pedri bereikte Lewandowski tussen de linies, waarna de Pool zich slim vrijspeelde en overtuigend raak schoot in korte hoek: 0-1.

Barcelona rook bloed en kwam via Pedri dicht bij de 0-2, ware het niet dat Meret liet zien een prima doelman te zijn. Vrijwel uit het niets kwam Napoli een kwartier voor tijd op gelijk hoogte. Osimhen gooide zijn lichaam op slimme wijze in de strijd, ontdeed zich van Iñigo Martínez en schoot in de verre hoek raak: 1-1.

Napoli kon zowaar even aan de overwinning denken. André Frank Zambo-Anguissa slaagde er echter niet in zijn kopbal achter Marc-André ter Stegen te krijgen, terwijl Giovanni Simeone over schoot. De laatste kans van de wedstrijd kwam op naam van Gündogan, die in blessuretijd net naast schoot na goed voorbereidend werk van Lewandowski.

Meer nieuws

L'Équipe: Opvolger Farioli staat klaar, Ajax-deal kan in paar dagen rond zijn
33
Voormalig supertalent vertrekt roemloos door de achterdeur bij Tottenham Hotspur
11
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Zeearend Hertog verdwijnt na 18 jaar bij Vitesse: 'Mij zien ze daar niet meer'
23
'Als Bergwijn vertrekt, kan Farioli hem meenemen van Nice naar Ajax'
41
Pascal Jansen voerde al 'twee prachtige gesprekken', onthult hij aan de NOS
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties