FC Den Bosch voldoet aan verwachtingen en blijft in race voor periodetitel

De hekkensluiter van de Jupiler League begon prima en kreeg via Jop van Steen een goede mogelijkheid. De middenvelder schoot echter over en kort daarop was het Den Bosch dat de score opende. Erik Quekel kopte simpel binnen. De bezoekers bleven daarna de betere van de twee en namen in de slotfase van de eerste helft verder afstand. Maarten Boddaert schoot op schitterende wijze een vrije trap tegen de touwen en niet veel later verdubbelde Quekel zijn doelpuntenproductie met een laag schot: 0-3.

Na rust leken de aspiraties van Achilles, voor zover die nog aanwezig waren, helemaal de grond in te worden geslagen. Steven Edwards ontving zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg met een man minder verder moest. De Groesbekers zaten desondanks niet bij de pakken neer en vochten zich op bewonderenswaardige wijze terug in de wedstrijd. Invaller Frank Hol tekende voor de 1-3 en was vervolgens ook de gevierde man bij de aansluitingstreffer. Achilles joeg vervolgens op de gelijkmaker, maar het was Den Bosch dat nogmaals scoorde. Hassan Kilic tekende in de slotseconden voor de 2-4 eindstand.