FC Dordrecht loopt periodetitel mis, Parzyszek maakt hattrick

Helmond Sport - FC Dordrecht 2-1
FC Dordrecht liet dit seizoen pas twee punten liggen, maar daar kwamen er vrijdag drie bij. De ploeg van Harry van den Ham had gehoopt de champagne te ontkurken, maar kwam dus bedrogen uit. Dordrecht kwam in de eerste helft een paar keer goed weg in het Lavans Stadion. Warner Hahn, jeugdinternational van Oranje, voorkwam een treffer van Marc Koot en verrichte voor rust opnieuw een belangrijke redding. Erixon Danso zette de bezoekers na een uur op voorsprong door tegen een schot van Matthew Steenvoorden aan te lopen: 0-1. Helmond voerde de druk op, maar Dordrecht leek de voorsprong te behouden. Leek, want Serhat Koç en Davy Brouwers (strafschop) bepaalden de eindstand op 2-1. Dordrecht droop teleurgesteld af.

Sparta Rotterdam - FC Eindhoven 1-1
FC Dordrecht verloor, maar runner-up FC Eindhoven profiteerde minimaal. De bezoekers pakten een punt in Rotterdam, maar verdienden wellicht meer. Het eerste kwartier was absoluut voor de Brabanders en Sparta Rotterdam verloor in de eerste helft twee spelers door blessures: Mario Bilate en Kaj Ramsteijn. Toch kwamen de Kasteelheren op voorsprong door toedoen van Chiró N'Toko, die een voorzet van Pieter Langedijk in zijn eigen doel schoot . Eindhoven trok de stand kort na rust gelijk via Jens van Son, maar verder kwam Eindhoven niet meer. De fans van Sparta toonden nog hun onvrede middels een spandoek met de tekst: Presteren of oprotten.

VVV-Venlo - De Graafschap 0-4
Het eerste seizoen sinds vier jaar in de Jupiler League verloopt met vallen en opstaan voor VVV. Na de smadelijke 5-0 nederlaag van vorige week in Dordrecht ging het nu ook in De Koel behoorlijk mis voor de Limburgers: De Graafschap haalde een 0-2 overwinning op. Parzyszek was de grote vormgever bij de Superboeren, vrijdagavond. De Poolse aanvaller kopte na negen minuten raak en sloeg nog voor er een half uur voorbij was nog eens toe: hij volleerde daarbij prachtig over Niki Mäenpää heen in het doel. Na rust voltooide hij ook nog eens zijn hattrick, toen VVV hem de bal bijna op een presenteerblaadje gaf. Rogier Meijer verergerde de Venlose misère nog eens met de 0-4. VVV zakt weg uit de top en mag zich best zorgen gaan maken na deze twee duels.

FC Volendam - Excelsior 2-2
Na een doelpuntloze eerste helft kwam de wedstrijd in het vissersdorp na rust los. Excelsior sloeg als eerste toe via Lars Veldwijk, die in de 62e minuut scoorde na voorbereidend werk van Kevin Vermeulen en Khalid Karami. Lang mochten de bezoekers echter niet genieten van de voorsprong, want in de 64e minuut stond het alweer gelijk. Bijna vanzelfsprekend was het topscorer Robert Mühren die toesloeg: hij maakte alweer zijn negende van het seizoen. Excelsior toonde echter veerkracht en uit een hoekschop zorgde Kevin van Diermen voor de hernieuwde voorsprong. Veldwijk maakte snel daarna bijna de 1-3, maar die bleef uit: in het slot zorgde Gerry Koning voor opluchting in Volendam met de gelijkmaker.

MVV Maastricht - Almere City FC 2-1
MVV verloor de laatste vier wedstrijden allemaal, maar verschafte zichzelf in De Geusselt weer wat lucht door Almere City puntloos huiswaarts te sturen. Na een dreigend eerste kwartier van de bezoekers werd het 0-1 door Charles Dissels, die fraai een voorzet van Lars Nieuwpoort binnen kopte. In de slotfase van de eerste helft profiteerde Gianluca Maria van verwarring bij Almere City achterin en prikte hij de gelijkmaker erin. Na rust duurde het niet lang, voordat MVV de voorsprong ook te pakken had. De Zweedse nieuwkomer Maic Sema rondde af met het hoofd voor de 2-1. Er zat daarna nog meer in voor de Maastrichtenaren, maar Marco Ospitalieri liet een goede kans liggen. Almere had nog kunnen scoren via Fabian Serrarens.

Denk jij dat FC Dordrecht dit seizoen in de top drie eindigt?