FC Dordrecht viert eerste Eredivisiepunt in thuiswedstrijd sinds 1995

Dordrecht incasseerde in zijn voorgaande acht thuisduels 26 tegendoelpunten en alleen Elinkwijk kreeg er in het seizoen 1956/57 meer tegen, met 27 treffers na evenzoveel wedstrijden. Het team van Ernie Brandts hield zaterdag echter relatief lang stand, want pas op slag van rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Michael de Leeuw kopte met een snoekduik raak, na een afgemeten voorzet van Jarchinio Antonia. Groningen ging daarmee met een voorsprong de rust in, al had ook Dordrecht zo zijn kansen gehad om de score te openen. Men nam in de beginfase al het initiatief, maar de eerste mogelijkheid was voor De Trots van het Noorden.

Antonia schoot echter over na een voorzet van Tom Hiariej en even later mikte Tjaronn Chery van ver maar net over het doel van Filip Kurto. Groningen voerde de druk op, maar de aanvallen liepen in de laatste fase steevast spaak. Na een kwart wedstrijd was men wel weer gevaarlijk: Hiariej schoot de bal na een afgeslagen hoekschop hard in, maar Joris van Overeem bracht redding op de lijn. Na het halfuur beet Dordrecht meer van zich af en men maakte het Groningen bijwijlen ook erg lastig. Aangevoerd door het fanatieke thuispubliek ging men op jacht naar een goal, maar die viel niet.

Groningen bleef het gevaarlijkst en was na 38 minuten weer dicht bij de 0-1, maar Kurto stopte een schot van Chery en Ryan Koolwijk haalde de bal vervolgens net op tijd weg. Op slag van rust werd het echter alsnog 0-1, door de kopbal van De Leeuw. Groningen behield na rust het initiatief, maar creëerde pas na een uur spelen weer een mogelijkheid: Kurto dook een vrije trap van Chery uit de kruising. Even later was Dordrecht plots gevaarlijk: Rick ten Voorde stond klaar om de bal na een hoekschop binnen te koppen, maar keeper Sergio Padt plukte het speeltuig tijdig uit de lucht.

Dordrecht probeerde het wel, maar leek scorend vermogen te ontberen om de mond van Groningen te snoeren. Leek, want zeven minuten voor tijd, na wat kansen over en weer, viel dan toch de gelijkmaker. Robin Gosens schoot de bal na een afgeslagen hoekschop via een been van een speler van FC Groningen achter de kansloze Padt. De supporters aan de Krommedijk gingen uit hun dak en vierden het gelijkspel als een overwinning. Groningen staat met 24 punten op de achtste plaats, terwijl Dordrecht nu nog 'maar' zes punten achter staat op NAC Breda.