FC Eindhoven in topvorm; Ajax verspeelt zege met scorende Muric

FC Eindhoven - VVV-Venlo 1-0
VVV schakelde Eindhoven woensdag in de beker na een strafschoppenserie uit, maar het lukte de Limburgers niet om de Brabanders opnieuw te verslaan. De thuisploeg kwam na een halfuur verdiend op voorsprong: Anthony van den Hurk kopte een voorzet van Maxime Gunst goed binnen. Eindhoven was gevaarlijker, terwijl VVV slechts tweemaal dreigend was bij hoekschoppen. Zo moest een kopbal van Pim Balkestein van de lijn worden gehaald. In de tweede helft lag het initiatief iets meer bij VVV, maar de eerste grote kans was weer voor de tegenstander.

Van den Hurk draaide weg bij zijn tegenstander, maar mikte rakelings naast. In de tweede helft gebeurde er echter weinig verheffends meer in het Jan Louwers Stadion. VVV stuitte in zijn poging om tot kansen te komen op de hechte defensie van Eindhoven en de thuisploeg toonde weinig drang meer naar voren. Eindhoven deelt nu in ieder geval voor één nacht de koppositie met NEC en Roda, want die ploegen komen later dit weekeinde nog in actie.

FC Emmen - Jong Ajax 2-2
Muric maakte afgelopen zomer na veel getouwtrek de transfervrije overstap van Dinamo Zagreb naar Ajax en maakte vrijdag zijn eerste doelpunt in het roodwitte tenue. De Kroaat zorgde na 35 minuten met een intikker voor de 0-2 daar Kenny Tete een paar minuten eerder voor de openingstreffer had gezorgd. De thuisploeg kwam kort na rust terug in de wedstrijd door een afgeslagen vrije trap van Luis Pedro en na rust ging men op zoek naar de gelijkmaker. Nadat Tim Siekman en Cas Peters al goede kansen hadden gemist, maakte Alexander Bannink vanaf elf meter gelijk. Het was de derde keer dit seizoen dat Ajax een voorsprong van twee doelpunten weggaf. Bij de Amsterdammers viel Muric zeven minuten na rust overigens geblesseerd uit; hij moest zich laten vervangen door Abdel El Hasnaoui.