FC Eindhoven wint eenvoudig en hijgt verliezend Sparta in de nek

Sparta Rotterdam - FC Dordrecht 2-3
Uitgerekend Paul Gladon tekende na een ruim kwartier spelen voor de openingstreffer. De Sparta-huurling kon inschieten na goed voorbereidend werk van Erixon Danso, die zijn directe tegenstander doodeenvoudig in de luren legde en Gladon in stelling bracht. Na 34 minuten verdubbelde Rihairo Meulens de marge. Op het moment dat Sparta beter in de wedstrijd leek te komen, schoot hij uit de draai de 0-2 binnen. Nog voor rust zorgde Danso ook nog voor de derde Dordtse treffer.

Sparta wist zich in de rust echter te hergroeperen en bracht na twaalf minuten spelen in de tweede helft de spanning weer enigszins terug. Dordrecht-doelman Warner Hahn leek het gevaar in eerste instantie te verijdelen, maar uiteindelijk was het Johan Voskamp die van dichtbij de trekker overhaalde. Met man en macht zocht de thuisploeg daarna naar de 2-3, die echter te laat viel. Mario Bilate leidde met zijn rake kopbal in de 83e minuut weliswaar een bijzonder spannend slot in, maar Sparta was niet meer bij machte om de comeback te completeren.

FC Eindhoven - Achilles'29 3-1
De klad zit er de laatste weken flink in bij Achilles en ook zaterdagavond hadden de amateurs uit Groesbeek weinig in te brengen. De onvermijdelijke 1-0 viel na 25 minuten spelen. Doelman Cristian de Haan tastte mis na een hoekschop en Norichio Nieveld profiteerde optimaal: 1-0. Daarna ging het rap: drie minuten later werkte Fries Deschilder een voorzet van Nayib Lagouiretegen de touwen. In blessuretijd van de eerste helft tekende Jason Bourdouxhe vervolgens op aangeven van Donny de Groot voor de zeer comfortabele 3-0. Na rust deed Achilles nog wel iets terug via Daniël van Straaten, maar zijn rake kopbal bleek niet meer dan een kleine pleister op de wonde. Dankzij de zege komt Eindhoven op dertig punten, waarmee het Sparta tot op één punt is genaderd.