Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Groningen bevestigt uittocht Matusiwa: 'Het past nu eenmaal bij de club'

Laatste update:

Matusiwa speelde in de jeugdopleiding van Almere City en Ajax, alvorens hij in 2019 na een huurperiode bij De Graafschap bij FC Groningen terechtkwam. Sindsdien speelde hij exact vijftig officiële wedstrijden voor FC Groningen. Zijn contract liep nog door tot medio 2023. Een jaar geleden was Matusiwa ook al dicht bij een transfer naar de Ligue 1, toen FC Metz voor hem in de markt was. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van Groningen vertelt op de clubsite dat men het destijds te vroeg vond om 'een sterkhouder als Matusiwa' te laten gaan.

"Hoewel Azor toen al heel graag de overstap wenste te maken, hebben wij hem toen aan zijn contract gehouden", blikt Fledderus terug. "Azor heeft die beslissing gerespecteerd, is wederom hard aan de slag gegaan en heeft zich het afgelopen seizoen nog verder ontwikkeld en ons enorm geholpen in de sportieve prestaties van het afgelopen seizoen. Nu was er opnieuw concrete belangstelling voor Azor en vonden wij dat we onder de juiste condities aan een transfer moesten meewerken. Het past nu eenmaal bij FC Groningen dat wij jonge, talentvolle spelers naar Euroborg halen, wij die spelers ontwikkelen en laten groeien en dat als de tijd er rijp voor is wij een transfer realiseren. Zo is het nu ook gegaan met Azor."

"Azor is in de ruim twee seizoenen die hij bij FC Groningen speelde uitgegroeid tot sterkhouder van het elftal. Hij heeft zich zowel op het veld als buiten de lijnen fantastisch ontwikkeld. Een leider die voorop gaat in de strijd en niet voor niets benoemd werd tot aanvoerder van het elftal", concludeert Fledderus, die ook Gabriel Gudmundsson naar Frankrijk ziet vertrekken. De linksback gaat volgens Voetbal International voor zes miljoen euro naar Lille OSC. Met Yahya Kalley wordt direct een vervanger in huis gehaald: de twintigjarige Zweeds jeugdinternational komt voor circa een half miljoen euro over van IFK Göteborg. Dinsdag kwam bovendien aanvaller Sebastian Tounekti op huurbasis over van het Noorse Bodö/Glimt en maandag werd de multifunctionele aanvaller Lucas Gomes transfervrij overgenomen van FC Porto.

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
3
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
15
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties