FC Groningen dankt invaller na spetterende slotfase voor overwinning

Veel viel er niet te genieten in de eerste helft van het duel tussen de nummer tien en veertien van de Eredivisie. FC Groningen had het betere van het spel, maar slaagde er met een laag baltempo nauwelijks in om de defensie van de gasten uit Tilburg te doorbreken. Albert Rusnák was de enige die in de openingsfase voor enige opwinding zorgde. De kleine dribbelaar kwam van rechts naar binnen, maar zijn schotje in de korte hoek bleek een simpele prooi voor Kostas Lamprou.

Uit het niets viel ruim tien minuten daarna alsnog de 1-0. Rusnák stuurde Mimoun Mahi diep, die op randje buitenspel door mocht van scheidsrechter Dennis Higler. De aanvaller bleef vervolgens koel en schoof de bal buiten bereik van Lamprou in de verre hoek. Het volledig onzichtbare Willem II kroop daarna wel iets meer uit de schulp, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Aan de overkant had Hans Hateboer op slag van rust de 2-0 op zijn hoofd, maar Lamprou voorkwam erger leed.

Willem II bleef daardoor in de wedstrijd, maar daar was in de tweede helft lange tijd weinig van te merken. In de eerste 25 minuten na de pauze gebeurde er nagenoeg niks en pas met de slotfase in zicht werd het weer iets vermakelijker in de Euroborg. Dat was te danken een Hedwiges Maduro, die met een splijtende pass Bryan Linssen vrij voor het Tilburgse doel zette. De aanvaller twijfelde echter te lang en stuitte op Lamprou.

Daarna liet ook Willem II zich eindelijk gelden. Erik Falkenburg, de meest bedrijvige speler bij de bezoekers, schoot in uit de draai en zag de bal via een tegenstander net naast het doel vallen. Het bleek de inleiding van een spetterend slot. De gasten uit Brabant leken vier minuten voor tijd alsnog een punt over te houden aan de ontmoeting, na een ongelukkige eigen goal van Groningen-stopper Etiënne Reijnen. De bal passeerde de lijn enkele centimeters. Een minuut later herstelde de thuisploeg de verhoudingen: Hoesen bekroonde zijn invalbeurt met een fraaie goal, die meteen de volle buit voor Groningen betekende.