FC Groningen is na eigen doelpunt van Padt klaar in Europa League

In de eerste 45 minuten waren FC Groningen en Slovan Liberec zeer aan elkaar gewaagd. De eerste kansen waren voor het team van Van de Looi. Een schot van Bryan Linssen na voorbereidend werk van Jarchinio Antonia werd geblokt en een rebound van Lorenzo Burnet ging enkele centimeters naast. Naarmate de eerste helft vorderde, kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Marek Bakos zorgde voor gevaar in het strafschopgebied van Sergio Padt, maar in plaats van zelf te schieten koos hij ervoor om de bal terug te leggen en daarna redde de doelman met zijn voet op een inzet van de aanvaller.

Tien minuten voor rust leek Albert Rusnák voor de 1-0 te zorgen. De Slowaak raakte de bal niet helemaal goed en daardoor werd zijn inzet op een meter of tien van het doel nog geblokt. Drie minuten voor rust had ook Linssen de openingstreffer op zijn schoen. De aanvaller ontving de bal van Johan Kappelhof, schoot hard op doel, maar ook recht in de handen van doelman Tomas Koubek. Zo eindigde de eerste helft zonder doelpunten.

In het eerste kwartier van de tweede helft ging de wedstrijd op en neer. Josef Sural schoot het leer een meter over het doel van Padt, terwijl Koubek redding bracht op kopballen van Linssen en Kasper Larsen. In de Euroborg werd 'alles of niets' gezongen en dat was een juiste weerspiegeling van het duel: Herolind Shala schoot in de handen van Padt en Linssen dwong Koubek weer tot een redding, zij het in buitenspelpositie.

Negen minuten voor tijd gaf FC Groningen het duel uit handen. Na een corner van Sural stond Zdenek Folprecht volledig vrij bij de tweede paal. Hij kopte de bal tegen het aluminium, maar via de schouder van Padt viel de bal uiteindelijk alsnog binnen: 0-1. De ploeg van Van de Looi kwam deze klap niet meer teboven, stapte als verliezer van het veld en zal in de resterende duels met Sporting Braga en Olympique Marseille alleen nog voor de eer, de financiën en de Nederlandse belangen strijden.