Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Blunder stadionspeaker leidde tot hilariteit bij Roda: 'Tranen over de wangen'

Laatste update:

Roda en Groningen waren maandenlang met Willem II verwikkeld in een hevige promotiestrijd. De Tilburgers slaagden er vorig weekend in om het Eredivisie-ticket binnen te halen en op dezelfde avond was ook Roda lange tijd op weg naar promotie.

De Limburgers moesten winnen, slaagden daarin tegen SC Cambuur (2-0), en moesten tegelijkertijd hopen op een nederlaag van Groningen. Groningen stond zeer lange tijd met 1-0 achter en kwam pas in minuut 95 op gelijke hoogte. Vlak daarna kondigde Frijns de 2-1 van Telstar aan, maar daar was nooit sprake van.

Het leverde enkele minuten lang bizarre livebeelden op. Waar heel Nederland wist hoe de vork in de steel zat, was dat niet het geval in het Parkstad Limburg Stadion, met onterechte, massale feestvieringen tot gevolg.

Roda-trainer Bas Sibum heeft desondanks niets gemerkt van enige afleiding bij zijn selectie. "Nee, precies dit soort vragen wilde ik op maandag, dinsdag, woensdag én donderdag voorkomen, omdat het voor ons totaal geen issue is. We hebben er met elkaar in de kleedkamer om gelachen. Dat er iemand op de schouders zat... We hebben er zelfs met tranen over de wangen om gelachen."

"Toen hebben we het afgesloten en zijn we doorgegaan. Dat kenmerkt deze groep. Ze zijn stabiel, ze zijn goed en die rust wilde ik graag zo houden deze week, omdat ik wist wat er komen ging."

Matisse Didden


Centrumverdediger Matisse Didden speelde in de wedstrijd tegen Cambuur een hoofdrol. De Belgische mandekker, die na dit seizoen vertrekt naar FC Utrecht, maakte bij een 1-0 stand opzichtig hands in zijn eigen zestien. Een strafschop werd echter nooit gegeven en Roda verdubbelde nadien de marge tegen Cambuur.

Ook Didden was even in de veronderstelling dat Roda gepromoveerd was. Zo vierde de Belg het feestje op de schouders van een fan, voordat duidelijk werd dat er van promotie geen sprake was.

"Ik kan er wel om lachen, om eerlijk te zijn", blikt Didden terug. "Ik had het achteraf liever niet gehad, maar het is gebeurd en het enige wat je daar nu nog mee kan doen is de grapjes accepteren die ze maken en er zelf ook om lachen, want eigenlijk is het ook gewoon bizar." Van spanning is nog geen sprake bij Didden. "Dat komt pas als we in het stadion rondlopen. Tot nu toe zijn we allemaal vrij relaxed."

FC Groningen - Roda JC Kerkrade begint vrijdag om 20:00 uur. Bij een zege van de thuisploeg promoveert Groningen, bij ieder ander resultaat Roda.

Meer nieuws

Kroatië publiceert EK-selectie en biedt uitsluitsel aan Sutalo, Sosa en Ivanusec
1
AD ziet hoogst opmerkelijke rol voor Berghuis weggelegd in Farioli's Ajax
17
Grote aderlating voor Engeland? Superster raakt vlak voor het EK geblesseerd
16
VZ Team van de Week: Feyenoord hofleverancier na afscheidswedstrijd Arne Slot
6
Anderlecht-fans ontsporen volledig en klimmen VIP-zone in om klappen uit delen
9
Footy Headlines onthult speciaal 125-jarig bestaansshirt Ajax met uniek detail
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties