FC Groningen kan slechte start bij Cambuur in tweede helft goedmaken

In een uitstekende eerste kwartier leek Cambuur de basis te leggen voor een overwinning. Na negen minuten was het al raak. Martijn Barto kreeg de bal met zijn hand mee, zette zijn tegenstander op het verkeerde been en verschalkte vervolgens Sergio Padt met een schot door het midden. De spelers van FC Groningen protesteerden, maar Serdar Gözübüyük keurde het doelpunt goed. Vier minuten verscheen de 2-0 op het scorebord: Barto hield de bal met enig fortuin bij zich en schoot uit een lastige hoek raak.

FC Groningen herpakte zich vervolgens enigszins tot aan de rust, maar heel veel kansen volgden er niet. Michael de Leeuw verlengde een vrije trap met z'n hoofd, maar met een mooie zweefduik redde Leonard Nienhuis. Uit de hoekschop die volgde kopte De Leeuw net naast. Cambuur probeerde het duel op slot te gooien, maar Padt voorkwam dat een inzet van Sander van de Streek de 3-0 betekende. De ploeg van Van de Looi kwam daarna niet verder dan een voorzet van Bryan Linssen op de lat.

Met Jarchinio Antonia in de plaats van Simon Tibbling hoopte Van de Looi dat zijn team snel terug in de wedstrijd zou komen. Na 52 minuten was het al raak: na voorbereidend werk van Linssen kopte Johan Kappelhof raak. Luttele minuten later dacht Cambuur er 3-1 van te hebben gemaakt. Gözübüyük keurde een doelpunt van Barto goed, maar zijn assistent wees hem erop dat de spits buitenspel stond. Nog geen minuut later zorgde Jesper Drost met een fraaie pegel voor de 2-2.

Het duel ging daarna op en neer: Nienhuis redde oog in oog met Antonia, na een flater van Djavan Anderson, en met een fraaie reflex voorkwam Padt dat Marvin Peersman met het hoofd voor de 3-2 zorgde. De verdediger kreeg daarna nog een kopkans, maar zijn inzet ging over. In de extra tijd maakte Padt bijna de winnende treffer: hij schoot de bal naar voren, waarna Nienhuis de bal totaal verkeerd inschatte. Het leer ging vervolgens net naast. Cambuur speelde dit seizoen al zeven keer gelijk en wacht nog steeds op zijn eerste overwinning. Het team van Henk de Jong houdt alleen De Graafschap onder zich.