FC Groningen klopt NAC Breda in krankzinnig doelpuntenfestijn

NAC hoopte op een goede generale repetitie voor de nacompetitie, maar wist voor de eigen fans dus niet te winnen. De thuisploeg begon gewoon met Jelle ten Rouwelaar (die deze week ter discussie kwam te staan) onder de lat en de veelvuldig bekritiseerde keeper kende een fijne openingsfase, met twee goede reddingen in de eerste tien minuten. Bij de derde kans was het echter alsnog raak voor Groningen: Chery speelde Hans Hateboer vrij en de voorzet van de rechtsback kon bij de tweede paal simpel binnen getikt worden door De Leeuw.

Meer: Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?

Groningen was duidelijk de bovenliggende partij, maar toch kwam NAC al snel weer op gelijke hoogte. Jeffrey Sarpong vond Guyon Fernandez, die eindelijk zijn eerste doelpunt in het shirt van NAC maakte. Groningen moest dus opnieuw beginnen en herstelde zijn voorsprong, toen De Leeuw op aangeven van Albert Rusnák opnieuw eenvoudig binnen kon tikken. Ook deze voorsprong bleef weer niet lang staan, want Adnane Tighadouini kopte nog binnen het eerste halfuur de 2-2 tegen de touwen. Er gebeurde dus voldoende in het Rat Verlegh Stadion, waar de supporters vermaakt werden.

Een klein kwartier voor rust kwam Groningen voor de derde keer op voorsprong en weer was De Leeuw de doelpuntenmaker. Het schot van de aanvaller leek houdbaar voor Ten Rouwelaar, maar de keeper wist niet de goal niet te voorkomen, waardoor De Leeuw zijn hattrick compleet maakte. Nu wist Groningen zijn voorsprong wél wat langer te verdedigen en met een 2-3 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht. Voor de tweede helft kwam Demy de Zeeuw niet terug: de middenvelder van NAC werd gespaard voor de play-offs en werd vervangen door Joey Suk.

Groningen leek in de tweede helft op zoek te willen gaan naar meer doelpunten, maar NAC geloofde het wel en leek in het eerste kwartier al met de gedachten bij de nacompetitie te zitten. Groningen bleef zonder zich maximaal in te spannen de bovenliggende partij en Chery leek de wedstrijd te beslissen, toen hij met een geweldige vrije trap de 2-4 maakte. NAC kreeg echter opeens weer de geest en Tighadouini schoot ook een vrije trap binnen, voordat Mats Seuntjens de paal raakte. De druk werd opgevoerd en via een rake kopbal van Fernandez werd het 4-4, maar Groningen pakte uiteindelijk toch de drie punten, door een late goal van invaller Danny Hoesen. Groningen beëindigde het seizoen dus met een fijn gevoel; NAC neemt het in de nacompetitie op tegen VVV-Venlo.