Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen komt met update en deelt zware straffen uit na incidenten

Laatste update:

"De persoon die met een beker bier naar de doelman van Vitesse gooide, is duidelijk in beeld en er wordt gewerkt aan de identificatie van deze man", aldus de club. "Daarnaast zijn vijf veldbestormers gepakt en zijn de gegevens van hen bekend bij de club. Het vijftal krijgt een stadionverbod van zestig maanden, conform de KNVB-richtlijnen voor het ongeoorloofd betreden van het veld, plus een boete van 450 euro. In alle gevallen gaat FC Groningen de schade en een eventuele boete voor de club persoonlijk verhalen op de daders."

Zodra Groningen de identiteit van de biergooier heeft vastgesteld, kan ook hij een flinke straf tegemoet zien. De dader krijgt, buiten een boete van 450 euro en de mogelijke boete vanuit de KNVB, een stadionverbod van 72 maanden. Naast bovengenoemde incidenten was het woensdagavond ook onrustig op de Koeman Tribune. Een groep studenten zorgde daar voor overlast door te roken en overmatig alcohol te gebruiken. "Eén persoon is wegens onacceptabel gedrag uit het stadion gezet", aldus de club.

"We zijn met elkaar heel lang bezig geweest om de supporters weer naar het stadion te krijgen", vertelt een teleurgestelde algemeen directeur Wouter Gudde op de website van de club. "De incidenten tegen Vitesse zijn niet goed te praten. We balen hiervan enorm. Het was voor ons een waardeloze avond omdat een deel van de mensen onacceptabel gedrag heeft vertoond. Wij willen hiervoor onze oprechte excuses aanbieden aan tegenstander Vitesse én aan al onze supporters die overlast hebben ervaren."

Gudde gaf na afloop van de wedstrijd bij ESPN al aan dat het vermoedelijk om studenten ging die het veld betraden. De algemeen directeur stond met trainer Danny Buijs bij de harde kern van Groningen om de emoties in te dimmen, toen het aan de andere kant van het veld mis ging. "We hebben het vermoeden dat het met een studentenontgroening te maken heeft, maar ik heb nog geen contact gehad met de afdeling veiligheid. Geluk bij een ongeluk is dat ze in ieder geval geïdentificeerd zijn."

-

Meer nieuws

V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
4
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
37
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties