Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen maakt einde aan Friese dadendrang

Laatste update:

SC Heerenveen is uitstekend op dreef met vijf overwinningen op rij in de Eredivisie, maar dat de Derby van het Noorden een op zichzelf staande wedstrijd is bleek zondag wel in de Euroborg. FC Groningen was in de openingsfase namelijk veel beter dan de Friezen en het had na een klein halfuur spelen al zomaar 3-0 kunnen staan. Het bleef bij 1-0 (eigen doelpunt Jukka Raitala na een voorzet van Andraz Kirm), omdat met name David Texeira prima kansen op de tweede treffer onbenut liet.

Het op verplaatsing spelende team van coach Marco van Basten had het bijzonder lastig en even voor rust viel de verdiende 2-0. Leandro Bacuna werd in het strafschopgebied neergelegd door Joey van den Berg, die met een gele kaart op zak van geluk mocht spreken dat hij niet van het veld moest. Bacuna spotte met de penaltylogica door de trap van elf meter zelf te benutten. Het is dat Kristoffer Nordfeldt redde op een inzet van Michael de Leeuw en Texeira vervolgens (niet voor het eerst) een enorme kans miste, anders was de wedstrijd al voor de pauze gespeeld.

Van Basten behield het vertrouwen in zijn eerste elf en hij besloot in de pauze nog niet te wisselen, maar een goede keuze leek dat op het eerste gezicht niet te zijn. FC Groningen bleef dominant maar vergat de wedstrijd definitief op slot te doen: Mitchell Schet knalde over, Texeira kopte voorlangs en Nordfeldt redde op een kopbal van De Leeuw. De Friezen speelden slecht, maar kwamen wel terug in de wedstrijd nadat scheidsrechter Jan Wegereef goed voordeel had gegeven. Lukás Marecek tekende voor de 2-1. De laatste keer dat FC Groningen een 2-0 voorsprong nog uit handen gaf was in 2007 (tegen Ajax), maar sc Heerenveen leek er nu weer in te geloven.

De bezoekers roken bloed en keeper Marco Bizot moest zowaar in actie komen, waarna Oluwafemi Ajilore en Tim Sparv door Maaskant werden ingebracht om voor de nodige stabiliteit op het middenveld te zorgen. FC Groningen moest echter steeds verder terug, maar in de slotfase zorgde De Leeuw voor enorme opluchting bij het thuisteam. Met een omhaal tekende de clubtopscorer voor 3-1 en daarmee stelde hij de drie punten veilig.

-
SC Heerenveen heeft nu nog twee punten meer dan FC Groningen. Welke ploeg eindigt dit seizoen hoger?

Meer nieuws

Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
1
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
9
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
7
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
3
Ten Hag kraakt arbitrage in Premier League na nieuwe sof Manchester United
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties