Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

FC Groningen neemt op De Vijverberg afscheid van laatste plaats

Laatste update:

De Graafschap won in mei 2003 voor het laatst in eigen huis van FC Groningen en wist in de zes thuisduels daarna geen enkele keer de nul te houden tegen de noorderlingen. Ook dit keer ging het dus mis, want na 44 minuten scoorde basisdebutant Breij. De kopbal van de linksbuiten bereikte via de grond de onderkant van het dak van het doel en die treffer liet de thee in de rust het team van Danny Buijs extra lekker smaken. De voorsprong mocht niet onverdiend worden genoemd.

Ted van de Pavert met een kopbal.

FC Groningen was de bovenliggende partij en kreeg in de beginfase een aantal aardige mogelijkheden: Mike te Wierik was na een hoekschop dicht bij een doelpunt en Breij mikte naast. Na kopballen van Myenty Abena en Mateo Cassierra, die de voorkeur kreeg boven Tom van Weert, was het Breij die het scorebord in beweging kreeg. Net als in de eerste helft kreeg FC Groningen een goede kans bij het begin van de tweede: Cassierra speelde Abena uit en mikte in het zijnet.

De Graafschap had moeite om een opening te vinden in de verdediging van het compact spelende FC Groningen en kwam niet verder dan een ongevaarlijke kopbal van Sven Nieuwpoort. Henk de Jong greep daarom na 57 minuten in: Furdjel Narsingh kwam binnen de lijnen voor Mohamed Hamdaoui. Narsingh zou eigenlijk in de basis starten, maar kwam te laat op de club en moest zijn plek derhalve afstaan aan Daryl van Mieghem. De eerste grote kans hierna was echter voor FC Groningen.

Cassierra ontving de bal van Breij, kapte zijn tegenstander uit en mikte over. Dat was het laatste wapenfeit van de Colombiaan, want hij werd na ruim een uur naar de kant gehaald ten faveure van Ahmad Mendes Moreira. De Superboeren van De Jong zetten hierna meer aan en de beste kansen was voor Stef Nijland en Jordy Thomassen. De zoon van Groningen-directeur Hans Nijland mikte naast en Sergio Padt redde op een rebound van Thomassen. Door de overwinning klimt FC Groningen van de laatste naar de veertiende plaats in de Eredivisie.

-
Had De Graafschap ten minste een punt verdiend?

Meer nieuws

De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
1
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
92
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
10
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
127

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties