FC Groningen strooit met energie na rust en geeft ADO het nakijken

Thomas Enevoldsen had de thuisploeg al vroeg op voorsprong kunnen zetten, maar hij kwam met zijn hoofd net niet bij een voorzet. Een soortgelijke situatie deed zich vijf minuten later voor aan de andere kant van het veld toen drie spelers van ADO er niet in slaagden om Luciano te bestoken. In de twaalfde minuut was het echter wel raak. Frantisek Kubik kreeg veel ruimte aan de linkerkant en uit diens voorzet kon Lex Immers simpel voor de openingstreffer zorgen: 0-1.

ADO kwam naar Groningen om aanvallend voetbal tentoon te spreiden, terwijl de noorderlingen aandrongen maar tegelijkertijd veel ruimte op het middenveld weggaven. De bezoekers profiteerden daarvan en dat zorgde voor enkele spannende momenten maar vooral onbenutte kansen. Na een half uur spelen kreeg de ploeg van Maurice Steijn opnieuw een grote kans, wederom via een voorzet van Kubik, maar Luciano kon zich net lang genoeg maken om de 0-2 te voorkomen.

Enkele minuten voor rust viel de gelijkmaker, maar de assistent van Ben Haverkort dacht Tim Matavz vlak daarvoor buitenspel te zien staan. Vlak na rust kwam de ploeg van Huistra op gelijke hoogte. Een corner van Dusan Tadic werd bij de eerste paal ingekopt door Jonas Ivens: 1-1. Groningen begon veel offensiever aan de tweede helft en profiteerde van de nonchalance bij ADO. Gino Coutinho kon een vrije trap van Tadic nog wel keren, maar moest zich even later toch gewonnen geven. Opnieuw een prima hoekschop van Tadic werd ingekopt door Andreas Granqvist: 2-1.

In het restant van de wedstrijd nam de spanning toe. Een vrije trap op een uitstekende plaats werd door Kubik goed ingeschoten, maar Luciano pakte de bal klemvast. Groningen liet zich terugdringen, maar grote kansen ontstonden niet voor de gasten. De ploeg van Huistra liet de linies dichter op elkaar spelen, ging de strijd niet uit de weg en daar wisten de bezoekers zich geen raad mee. Uit een voorzet van Enevoldsen maakte invaller Koen van de Laak in de slotfase de 3-1.