FC Groningen toont karakter en snoept FC Twente dure punten af

Jansen geeft aanhoudend aan dat de 'focus' niet bij het kampioenschap ligt en als Twente wel voor de titel gaat, heeft men woensdagavond dure punten laten liggen, De Tukkers begonnen erg ongeconcentreerd in Stadion Euroborg en de gastheer profiteerde daar na vier minuten van. Hans Hateboer snelde over de rechterflank en legde de bal panklaar op het hoofd van Krisztián Adorján, die de bal via de paal en Roberto Rosales achter de lijn kopte: 1-0. Na tien minuten was het opnieuw Hateboer die Twente aan het schrikken kreeg. Michael de Leeuw kon de lage voorzet van de verdediger echter niet binnen prikken. Twente begon zich vanaf het kwartier meer met de wedstrijd te bemoeien.

Felipe Gutiérrez loste na twintig minuten een waarschuwingsschot en Twente werd steeds gevaarlijker. Groningen had na 35 minuten echter een tik uit kunnen delen, maar een voorzet van Filip Kostic bereikte geen medespeler. Aan de andere kant hadden de roodhemden misschien wel moeten scoren: Dusan Tadic gaf de bal laag voor, maar het slappe schot van Quincy Promes werd gekeerd door Marco Bizot. Twente mocht nog van gelukspreken dat het in de kleedkamer tegen een minimale achterstand aankeek, want Hateboer had zijn puike eerste helft kunnen bekronen met de 2-0. Zijn schot zeilde van dichtbij evenwel voorlangs.

Twente hoopte de schade in de tweede helft te herstellen, maar begon net als voor rust, niet sterk. Michael de Leeuw kopte na een voorzet van Kostic naast de kruising en twee minuten later, in minuut 52, mikte hij van dichtbij over. Het was geen moment saai in de groene kathedraal; kansen stapelden zich op. Rosales trof het zijnet en Youness Mokhtar faalde oog in oog met Bizot in de afwerking. Dat was direct de laatste actie van de aanvaller daar hij werd afgelost door Torgeir Börven. Halverwege de tweede helft schreeuwden de withemden om een kaart voor Nick Marsman, maar scheidsrechter Danny Makkelie zag goed dat de doelman Rihairo Zivkovic niet raakte.

Groningen groef zich in het laatste kwart in en het was wachten op de gelijkmaker van Twente. Die viel dertien minuten voor tijd: een voorzet van Luc Castaignos werd binnengeschoven door Tadic. Het vertrouwen van de Enschedeërs in een driepunter groeide, maar vijf minuten voor tijd had de gastheer voor de 2-1 kunnen zorgen. Kostic soleerde zich langs enkele Tukkers en bediende Zivkovic, maar de talentvolle spits liet een honderdprocentkans liggen. Groningen vierde het punt niet zozeer als een overwinning, want ondanks dat Twente een veldoverwicht had, had het team van Erwin van de Looi vaker toe kunnen slaan.