Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

1.FC Köln komt met statement na kritisch interview van Birger Verstraete

Laatste update:

"Door verschillende media is het interview met Verstraete vertaald en daarmee is de indruk gewekt dat 1.FC Köln verkeerde informatie heeft gegeven over de maatregelen op het trainingscomplex. Hij zou gezegd hebben dat het de bedoeling was dat spelers zouden blijven trainen, indien er sprake was van een positieve coronatest. Dat is niet waar. Volgens de richtlijnen spelen en trainen alleen spelers die twee opeenvolgende negatieve coronatesten hebben afgelegd. Daarom zullen alle spelers getest worden voor de geplande training van maandag", schrijft 1.FC Köln in een statement.

"Volgens een interpretatie van de uitspraken van Verstraete zouden er geen maatregelen worden genomen om besmettingen in de spelersgroep tegen te gaan. We hebben juist alle richtlijnen gevolgd", schrijft de Duitse club. Ook Verstraete doet zijn zegje op de website van 1.FC Köln. "Nadat de drie besmettingen binnen de club bekend werden, heb ik een interview gegeven over de persoonlijke zorgen over het gevaar voor mijn vriendin. Ik heb mezelf op een verkeerde manier uitgedrukt en daardoor is er sprake van verwarring in de vertaling, dat spijt me."

"Ik had contact moeten opnemen met de clubarts om mijn vragen te beantwoorden. Het was niet mijn intentie om 1.FC Köln of de autoriteiten zwart te maken. Ik voel me in goede handen bij de club en geef alles op de training. Mijn vriendin, die hartpatiënt is en tot de risicogroep behoort, gaat terug naar België en blijft daar zolang", besluit Verstraete. De voormalig speler van onder meer Club Brugge, KV Kortrijk en AA Gent liet weten dat hij een verspreiding van het coronavirus vreesde.

"Bij ons gaat de training gewoon verder. 'Het is niet zo erg', zeggen ze hier dan. Kijk, voor ons als speler is het geen probleem, maar je komt wel thuis bij je vrouw of vriendin. Mijn vriendin is hartpatiënt, sommige jongens hebben kinderen thuis. Voor mij is dat veel belangrijker", zei Verstraete. Hij pleitte ervoor dat spelers mogen meebeslissen over een hervatting van de Bundesliga. "Dan ben ik heel benieuwd hoe de stemming zou uitdraaien. Iedereen zegt hetzelfde: de gezondheid van de familie komt op nummer één. Voetbal is niet het belangrijkste."

"We trainen in twee groepen en je weet wel dat die jongens dan extreem dicht bij mij zijn geweest", sprak de middenvelder. "Die test is donderdag rond 16.00 uur afgenomen en we waren van 9.00 uur tot 15.00 continu samen geweest. Wat de club communiceerde, dat niemand in contact is gekomen met de bewuste spelers, klopt ook. In de letterlijke zin van het woord, welteverstaan. Maar de fysiotherapeut is wel de man die mij wekenlang behandeld heeft. En met één van de twee spelers in kwestie vormde ik donderdag nog een duo in de fitnesszaal."

Horst Heldt, directeur sport bij Köln, benadrukte in gesprek met BILD al dat er niet 'roekeloos' gehandeld is, zoals critici beweren. "Feit is natuurlijk dat we drie besmette medewerkers en meer dan vijftig niet-besmette medewerkers hebben. Maar we gaan ervan uit dat de maatregelen op de club werken", aldus Heldt. "We leren nu allemaal compromissen te sluiten waar we weken geleden niet aan dachten. Natuurlijk is een goede teamtraining van tien tot veertien dagen wenselijk. Maar misschien lukt dat nu niet. En dan doen we het op deze manier."

Meer nieuws

De Italiaanse regista die zelfs wandelend alle tegenstanders te snel af was
2
PSV meldt zich opnieuw bij FC Utrecht voor multifunctionele Ryan Flamingo
17
'Diant Ramaj in beeld als reservedoelman bij Europese grootmacht'
10
Sterkhouder Real Madrid raakt geblesseerd: CL-finale en EK komen in gevaar
26
Pak 50x je inzet als Feyenoord zondag wint op bezoek bij NEC!
0
Woedende PSV-fans kondigen massale protestactie aan: 'Dit is schandalig!'
56

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties