FC Porto boekt eindelijk broodnodige zege, Benfica haalt flink uit

Académica - FC Porto 0-3
FC Porto liet voor de interlandperiode punten liggen tegen Sporting Portugal (0-0) en Marítimo (1-1) en moest wel winnen op bezoek bij de nummer twaalf van de competitie. De ploeg van Vítor Pereira kwam al na een kwartier op voorsprong in het Estádio Cidade de Coimbra, waar nog geen zesduizend supporters zaten. Eliaquim Mangala kopte een voorzet van João Moutinho binnen en hierbij ging doelman Ricardo niet vrijuit. De gasten bleven de bovenliggende partij en Mangala en James Rodríguez troffen voor rust nog de lat.

Toch liet Académica zich niet helemaal onbetuigd, want spits Wilson Eduardo kreeg twee goede kansen na zwak verdedigen van het bezoek. Kort na rust gooide Porto het duel echter op slot; Danilo schoot de bal na een pass van Lucho González door de benen van Ricardo en hiermee verdubbelde hij de voorsprong van de titelverdediger. Porto hield in de tweede helft de voorsprong makkelijk in stand, hoewel Académica nog een keer gevaarlijk opdook voor het doel van Helton, maar Makelele kopte over. In de voorlaatste minuut maakte André Castro er met een volley nog 0-3 van.

Benfica - Rio Ave 6-1
Rio Ave diende vooral als speelbal van Benfica, dat de koppositie niet uit handen wil geven. Lima was met een hattrick de smaakmaker aan de kant van as Aguias en ook Lorenzo Melgarejo, Nemanja Matic en Enzo Pérez waren trefzeker. Laatstgenoemde scoorde na een inzet van Ola John op het aluminium. De ex-speler van FC Twente viel na rust in. Door de overwinning blijft de voorsprong van Benfica op FC Porto intact: vier punten.