FC Porto komt tegen Braga met schrik vrij door late dubbelslag Kelvin

De titelrace lijkt zodoende op de voorlaatste speeldag, wanneer de nummers één en twee elkaar treffen in Oporto, beslist te worden, maar het had maandagavond ook al nagenoeg over kunnen zijn. De bezoekers uit Braga kwamen na een kwart wedstrijd op voorsprong door een treffer van Alan, die het Estádio do Dragão stil kreeg: 0-1. Porto kwam echter nog voor rust langszij door toedoen van James Rodríguez, die met een fraai schot de opmaat verzorgde voor een veel sterker Porto na rust: 1-1.

De titelverdediger voerde het tempo op en was twintig minuten voor tijd dicht bij de voorsprong, maar Nicolás Otamendi raakte met een kopbal de lat. Zeven minuten voor tijd bracht invaller Kelvin zijn ploeg alsnog de drie punten door laag binnen te schieten en vier minuten voor tijd bepaalde hij met een volley uit een hoekschop van James voor de 3-1 eindstand. Hierdoor blijft Porto dus enigszins in het spoor van Benfica en Braga, dat nu vierde staat, blijft meedoen om een Champions League-ticket.